Conectează-te cu noi

Naţional

Truc simplu și la îndemâna oricui pentru a vă dezgheța parbrizul instant

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

În diminețile reci, știm cu toții cât este de neplăcut să stăm în frig și să încercăm să degivrăm parbrizul de mașină cu racleta.

În plus, această metodă necesită mult timp, poate că ne grăbim să ajungem la serviciu, ne este frig și mâinile ne îngheață.

Există un truc cu ajutorul căruia vă puteți dezgheța parbrizul instant și a fost dezvăluit la Huffington Post.

Este total interzis să aruncați apă fiartă pe parbriz, există riscul de a se sparge.

Însă într-o sticlă cu pulverizator, trebuie să amestecați următoarele ingrediente pe care, cu siguranță, le aveți deja în casă.

Este vorba de spirt și apă. Amestecați 1/3 apă cu 2/3 spirt. Turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Motivul pentru care acest truc funcționează este pentru că spirtul nu îngheață nici la -20 grade, așa că puteți ține amestecul în mașină, la îndemână.

Dacă v-a înghețat lichidul de parbriz în rezervor, nu forțați și căutați de îndată o parcare subterană. Soluția se va dezgheța și o veți putea evacua.

Naţional

Poți să te transformi într-un magnet pentru bani? 3 sfaturi de top pentru a te îmbogăți!

Publicat acum

pe

Vrei să ai mereu buzunarele pline și să nu ai niciodată probleme financiare? Descoperă câteva sfaturi care te vor ajută să te îmbogățești.

Banii te pot ajută să progresezi și să te bucuri de o viață fericită!

Cu siguranță că până acum ți-ai dovedit inteligența, talentul și tenacitatea la locul de muncă. Cu toate acestea, chiar dacă muncești din greu și ai atât de multe de oferit, de ce nu se reflectă valoarea aptitudinilor și acțiunilor tale în buzunarul tău? Te-ai gândit că poate este vorba doar despre o anumită atitudine comportamentală a ta, care te împiedică să devii cu adevărat fericit din punct de vedere financiar? De multe ori viața este asemenea unui joc de poker ca la aparate – imprevizibilă, plină de provocări, dar mereu oferindu-ți posibilități ridicate de câștig, dacă știi cum să-ți jocuri ca la aparate mâna cât mai eficient și în avantajul tău. Așadar, iată câteva sfaturi care vor ajuta situația ta financiară să se îmbunătățească pe repede înainte în doar câteva luni!

Apreciază banii și modul în care îi obții!

Dacă chiar găsești un leu pe stradă, ridică-l și mulțumește pentru el, pentru că aceștia sunt niște bani primiți cadou. Învață să apreciezi banul în sine, oferă-i respect, pentru că acesta reprezintă aprecierea eforturile depuse de către tine la locul de muncă. Gândește-te la cât de bine te simți atunci când ești prețuit chiar și pentru un cel mai simplu gest pe care îl faci. Așa se întâmplă și atunci când discutăm despre bani, ceea ce înseamnă că de fiecare dată când le oferi aprecierea ta, vei atrage norocul de partea ta și vei obține mai mult cât de curând.

Învață să ai puterea de a accepta/respinge în mod clar provocările financiare oferite de viață!

Definește-ți limitele și gândește-te la ele ca fiind curajul de a spune „da” la ceea ce dorești și „nu” la ceea ce nu vrei. În acest mod îi vei oferi universului răspunsul despre cum dorești să fii tratat în funcție de fiecare alegere pe care o faci. Nu-ți mai păsa de ceea ce gândesc ceilalți despre tine și fii atent la tine. Transformă dezordinea din viața ta în ordine și energia pe care o lași să se scurgă din ființa ta reține-o pentru a o folosi în scopuri mai bune și mai utile pentru dezvoltarea ta. Slăbiciunea atrage exploatarea, generează resentimente și un sentiment de neputință. În momentul în care îți vei întări părerea de sine te vei elibera de orice angoase și-ți va permite să te concentrezi asupra a ceea ce este important pentru tine. În acest fel vei putea să ai puterea de a accepta/respinge în mod clar provocările financiare oferite de viață.

Alege compania oamenilor care au reușit în viață!

Stai în preajma acelor persoane care te pot învăța din experiența lor pentru că au au avut parte de succes în viață și vei evolua mult mai repede. Gândește-te la acest lucru ca la o formă de succes prin asociere. În mod natural, luăm în considerare caracteristicile celor cu care socializăm cel mai mult. Dacă îți dorești să beneficiezi de independență financiară, petrece-ți timpul alături de oameni care sunt împliniți din punct de vedere financiar și care îți împărtășesc valorile. Însușește-ți mentalitatea și practicile acestora pentru a-ți construi un portofoliu orientat către îmbogățire. Opinia ta asupra lumii și comportamentul tău se vor schimba în mod natural pentru a atrage mai multă abundență și prosperitate, ceea ce va face ca situația ta financiară să se îmbunătățească în mod considerabil cu maximă rapiditate!

Continuă să citești

Naţional

Dacia cheamă peste 13.000 de vehicule pentru înlocuirea airbagului. Ce modele sunt afectate

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Dacia recheamă peste 13.000 de vehicule Logan II, Dokker şi Lodgy, pentru înlocuirea airbagului şoferului, la un reparator din reţeaua autorizată Dacia.

Compania a identificat că în situaţii excepţionale, în care este necesară declanţarea airbag-ului, există riscul ca acesta să funcţioneze în mod necorespunzător.

Durata schimbării este de circa 50 de minute şi sunt afectate 13.303 vehicule.

Continuă să citești

Naţional

”Mitică la brutărie” – Dumitru Dragomir a fost condamnat la închisoare cu executare!

Publicat acum

pe

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi Ioan Bendei, administratorul firmei RCS/RDS, au fost condamnaţi, marţi, de Tribunalul Bucureşti la câte 4 ani de închisoare în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal. Decizia nu e definitivă.

Instanţa a dispus şi o amendă de 1.230.000 lei pentru firma SC Bodu SRL, o amendă de 1.250.000 lei pentru firma RCS/RDS, o amendă de 700.000 de lei pentru SC Integrasoft SRL. Tribunalul Bucureşti a hotărât şi confiscarea a 3.100.000 de euro de la RCS/RDS, plus 655.124 de lei, iar de la SC Bodu SRL confiscarea a 3.100.000 de euro, plus 712.369 lei.

Fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir, cercetat în acelaşi dosar pentru complicitate la luare de mită şi la spălare de bani, a fost achitat de Tribunalul Bucureşti.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În acest dosar, procurorii DNA îl acuză pe fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), că în 2009 a cerut 3,5 milioane de euro mită, din care a primit 3,1 milioane de euro sub forma unor contracte de publicitate la salonul de nunţi pe care-l deţinea prin intermediul unei firme. În schimb, el ar fi facilitat, în 2008, câştigarea contractului pentru drepturi TV ale Ligii 1 de către RCS/RDS. De asemenea, şi fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir, este cercetat pentru complicitate la luare de mită şi la spălare de bani.

În aceeaşi cauză, este acuzat pentru dare de mită şi spălare de bani Ioan Bendei, la data faptelor administrator al unei companii de televiziune prin cablu. Oprea Alexandru, la data faptei directorul general şi preşedintele consiliului de administraţie al aceleiaşi companii de televiziune prin cablu, este acuzat de complicitate la dare de mită, iar Mihai Dinei, coordonatorul activităţii juridice a aceleiaşi companii de televiziune prin cablu, este anchetat pentru complicitate la dare de mită şi la spălare de bani. Florin Bogdan Bădiţă, administratorul unei firme care ar fi fost controlată dei Dumitru Dragomir, este acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

„În perioada aprilie 2009 – mai 2011, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la suspectul Bendei Ioan, administrator al unei companii de televiziune prin cablu, în scopul atât de a îndeplini cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu precum şi de a îndeplini acte contrare acestora. Banii respectivi, au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, încheiat la data de 08.04.2008 între L.P.F. şi consorţiul constituit din două societăţi comerciale, printre care şi societatea administrată de suspectul Bendei Ioan”, anunţa DNA.

Banii ar fi fost disimulaţi ulterior sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune încheiat între o firmă care ar fi fost controlată de Dumitru Dragomir şi compania de televiziune prin cablu.

În anul 2008, la nivelul Ligii Profesioniste de Fotbal s-a organizat o licitaţie având ca obiect cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din cadrul competiţiei Liga I „PARTENER”, în sezoanele competiţionale 2008-2009, 2009-2010 şi 2010-2011, licitaţia fiind câştigată de firmele reprezentate de Ioan Bendei, preţul de adjudecare fiind de 101.150.000 euro (inclusiv TVA). Ulterior, în anul 2009, în contextul crizei economice, firmele câştgătoare ar fi solicitat Ligii acordarea unor condiţii contractuale mai avantajoase, spun procurorii.

„În aceste împrejurări, inculpatul Dumitru Dragomir, urmărindu-şi interesul personal, întrevăzut din iminenta neîndeplinire a obligaţiilor contractuale ale consorţiului, a solicitat reprezentanţilor companiei de televiziune prin cablu să intre într-un parteneriat de afaceri cu o firmă pe care acesta o controla, mai spun procurorii. Prin urmare, pentru a-l determina pe inculpatul Dumitru Dragomir să susţină interesele companiei de televiziune prin cablu la nivelul L.P.F., în legătură cu executarea contractului de cesiune a drepturilor de televizare, la data de 15.08.2009, între societatea controlată de preşedintele L.P.F., reprezentată de suspectul Bădiţă Florin-Bogdan şi compania administrată de suspectul Bendei Ioan s-a încheiat un contract de asociere în participaţiune”, transmite DNA.

Potrivit sursei citate, „conţinutul contractului a fost anume conceput de părţi astfel încât să creeze aparenţa unei asocieri tipice şi să mascheze cât mai bine voinţa lor reală internă, aceea de a da, respectiv de a lua mită.”

În baza contractului, în perioada 2009-2011, firma de televiziune ar fi primit societăţii controlate de Dumitru Dragomir, în 27 de tranşe, suma de 3.100.000 euro (13.059.290 lei), mai spun procurorii.

„În perioada 2015-2016, părţile implicate în încheierea contractului de asociere în participaţiune, au acţionat pentru ,,spălarea” şi ,,curăţarea” sa de caracterul infracţional, în scopul disimulării originii ilicite a acestuia. Astfel, au fost încheiate mai multe contracte, părţile preocupându-se exclusiv să confere contractului de asociere în participaţiune un caracter licit, în special în privinţa sumei de 3.100.000 euro, plătită în condiţiile de mai sus. Aceste operaţiuni, care s-au derulat până în anul 2016, au condus în final la cumpărarea de către compania de televiziune prin cablu a afacerii care a stat la baza contractului de asociere”, explică anchetatorii.

Dumitru Dragomir, după condamnare: Sunt total nevinovat. Nu au nicio probă, nimic

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a explicat, marţi, după decizia Tribunalului Bucureşti de condamnare la 4 ani de închisoare cu executare, că este total nevinovat şi că procurorii nu au nicio probă împotriva sa.

„Procurorii nu au nicio probă, nimic. Nu există aşa ceva. Sunt toal nevinovat. Acest dosar nu are nicio tangenţă cu Dumitru Dragomir”, a declarat fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, la B1TV.

Sursă: Mediafax

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare