Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Trupa de teatru francofon ”Caractères” din Dej s-a întors de la festivalul din Arad

Publicat acum

pe

Caracteres LAPI teatru fraconfon

Trupa de teatru ”Caractères” din Dej a participat, săptămâna trecută, la cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru Tânăr Francofon, desfășurat la Arad.

Festivalul, desfășurat pe scena mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, a reunit mai multe trupe de teatru din țară și din străinătate (peste 200 de liceeni): Bucureşti, Constanţa, Slobozia, Târgu Jiu, Iaşi, Huedin, Cluj-Napoca, Dej, Bistriţa, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Arad. Participarea internațională a fost ”semnată” de prezența unor trupe din Lyon, Sofia, Catania, Lodz şi Moscova.

Municipiul Dej a fost reprezentat de trupa ”Caractères” (Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej), coordonată de prof. Ligia Clinciu şi Olimpia Buhăţel. Actorii dejeni au urcat pe scenă cu piesa ”Dans la vitrine” de Yannick Rucelle. Cu această piesă, dejenii vor participa la Festivalul Internaţional de Teatru Francofon pentru Liceeni din Pecs (Ungaria), care se va avea loc în martie 2016.

Cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru Tânăr Francofon a fost realizată cu sprijinul Consiliului Municipal Arad, Centrului Municipal de Cultură, Consiliului Județean Arad, Centrului Cultural Județean Arad, al Ambasadei Franței la București și Organizației Internaționale a Francofoniei.

Citește și: 

Trupă de teatru din Dej, participantă la un festival internațional de teatru francofon, la Arad

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER