Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Un bărbat vrea să alerge 215 km, din Pasul Tihuța până la Cluj-Napoca. Va trece și prin Dej!

Publicat acum

pe

1487734_10153127760559765_6844038780932320937_o

Un bărbat din județul Bistrița Năsăud va alerga 215 km pentru o cauză nobilă. Acesta va porni din Pasul Tihuța (BN) de la Tășuleasa Social și va ajunge până în Cluj-Napoca lângă Stadionul Cluj Arena. În itinerarul său, acesta va străbate și municipiul Dej.

....

Tibi Ușeriu va pleca din Pasul Tihuța, de la Tășuleasa Social sâmbătă,18 aprilie, la ora 10:00 dimineața. Va trece prin Bistrița, la ora 15:00, prin Beclean în jurul orei 19:00, prin Dej la ora 23:00, Gherla (pe centură) în jurul orei 02:00 (19 aprilie), OMV Apahida la ora 06:00 și la Cluj Arena va sosi în jurul orei 09:00, unde va participa la Maratonul Internațional Cluj Napoca.

Susținătorii bistrițeanului informează că timpul indicat poate varia cu +/- 30 minute.

În această mare aventură, Tibi Ușeriu va fi însoțit de Flaviu Olinca și Cristi Maxim, care vor merge cu bicicletele. Câțiva voluntari de la Tășuleasa vor alerga cu el mici porțiuni din traseu mai mult pentru susținerea morală, iar după ce va ajunge la Cluj-Napoca acesta vrea să participe la Maratonul Internaţional AROBS Cluj.

Tibi Ușeriu și-a propus această aventură pentru mai multe cauze ale asociației Tășuleasa Social din care face parte. Una din cauze este reprezentată și de un tânăr pacient diagnosticat cu insuficienţă renală cronică. „Organismul lui se degradează progresiv. El trebuie să stea ţintuit 4 ore în pat de câte 3 ori pe săptămână la un centru de dializă pentru ca aparatele să-i cureţe sângele de toxine, preluând astfel funcţia rinichilor. Problema e că odată cu toxinele, are loc şi eliminarea vitaminelor şi proteinelor, iar bolnavul, cu imunitatea scăzută, este expus infecţiilor, trombozelor, hipertensiunii sau calcifierilor osoase. Dezvoltarea firească a organismului este împiedicată, iar rata lui de supravieţuire depăşeşte arareori 7 ani din momentul diagnosticării. Chiar şi în cazul unui transplant reuşit, riscul de cancer creşte de 100 de ori. Pe scurt, vorbim despre o luptă constantă pentru viaţă”, a scris Tibi pe pagina sa de facebook.

Bărbatul vrea să strângă 50.000 de lei, obiectivul necesar pentru susținerea tinerilor cu insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal, tineri îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta”.

„Voi alerga pe o şosea naţională intens circulată ziua şi noaptea, indiferent de condiţiile meteo. Aceşti copii au nevoie de ajutorul vostru acum”, a conchis Tibi pe facebook.

Sumele mobilizate vor constitui un fond de finanțare pentru acoperirea costurilor directe legate de tratamentele specifice, medicamente, transport și organizarea unei tabere anuale.

Aventura lui Tibi Useriu este susţinută de Tășuleasa Social, QUANTUMsport şi Fundaţia Romania One.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER