Conectează-te cu noi

Eveniment

Un FAKE-NEWS a surescitat comunitatea din Dej: NU se demolează garajele!

Publicat acum

pe

Un fake-news privind demolarea garajelor din municipiul Dej a surescitat o pare însemnată a comunității.

Pe 25 februarie, un bărbat din Dej anunța pe profilul său de Facebook că ”Primăria Dej va trimite somații pentru demolarea a 230 garaje, dintre care 146 se află în Cartierul Dealul Florilor. Proprietarii au termen să le demoleze până în luna octombrie 2021, iar în caz contrar, Primăria Dej va desfășura această procedură, proprietarii suportând cheltuielile în valoare de cca. 4.000 lei. <<Activitatea de demolare a garajelor din municipiu se va face cu scopul de a reda cartierelor spații publice, spații de agrement, locuri de parcare suplimentare și o calitate a vieții mai bună, luând exemplul Municipiului Cluj-Napoca>>, a informat Primăria Municipiului Dej”.

Bărbatul a fost întrebat, prin comentarii, care este sursa informației, însă a refuzat să răspundă. ”Am și eu cunoștințe prin administrația locală (…) Am înțeles că există un plan de desfășurare, la Primărie, care va fi pus în practică cât de curând…. ”, s-a rezumat să spună acesta. Postarea sa a devenit virală și sute de persoane – în funcție de interese – s-au pronunțat: pro sau contra demolării garajelor de pe raza orașului.

Ulterior, pe grupul de Facebook ”Împreună pentru Dej”, Cristian Mare – responsabil comunicare USR PLUS Dej și fost candidat la CL – a mers mai departe cu subiectul demolării garajelor și a făcut o petiție online, ”să vedem câte semnături strângem, apoi o voi prezenta primăriei și Consiliului Local Dej”, a explicat acesta. Doar 86 de persoane au semnat petiția intitulată ”Desființarea garajelor de pe spațiul public din municipiul Dej”. Și această ”continuare” a subiectului a strâns sute de comentarii pe grupul politic menționat mai sus, surescitând o bună parte a comunității locale. Numai că postarea lui Mare a atras hate atât față de el, cât și față de alianța politică din care face parte.

Încercând probabil să diminueze ”pagubele”, Cristian Mare a anunțat că ”această petiție, pentru desființarea garajelor am făcut-o in nume propriu și nu implică în niciun fel Alianța USR PLUS Dej. Nu e poziția alianței referitoare la acest subiect ci doar a mea personală”. Ce a uitat Mare e că tot el a scris, pe Facebook, următoarele: ”Dacă citeai programul de guvernare locală al Alianței USR PLUS (n.r. – 25 august 2020) vedeai că demolarea garajelor în anumite zone era în program”. Ulterior, și alianța a dres-o: ”Nu vorbim despre demolarea la grămadă a tuturor garajelor din oraș, ci de implementarea unor soluții care să răspundă nevoilor cât mai multor cetățeni”.

Astăzi, Primăria Municipiului Dej a anunțat că informația privind somațiile de demolare a garajelor este FALSĂ!

Informația postată pe Facebook zilele trecute, privind somațiile de demolare a garajelor de către Primăria Municipiului Dej este falsă. Textul este unul preluat dintr-un anunț al unei administrații publice locale din județul Cluj și adaptat pentru municipiul Dej.

Având în vedere numărul mare de mașini, acțiunile de modernizare a orașului au vizat și vizează realizarea de parcări rezidențiale, dar și de parcări publice, inclusiv etajate în mai multe zone ale orașului, însă o decizie de demolare a garajelor de pe domeniul public nu se va lua nicidecum în detrimentul cetățenilor, fără anunțarea și consultarea lor și fără proiecte concrete de reabilitare și reamenajare urbană, cu finanțare din fonduri nerambursabile.

Administrația locală a luat și va lua decizii în acord cu doleanțele cetățenilor și planul amplu de modernizare a municipiului, iar orice proiect va fi adus la cunoștința populației din timp prin intermediul site-ului Primăriei Municipiului Dej – primariadej.ro, pagina de Facebook a Municipiului Dej și mass-media locală.

Pe viitor recomandăm cetățenilor să se informeze cu privire la deciziile administrației publice dejene utilizând canalele de comunicare oficiale ale acesteia și anume, site-ul Primăriei Dej – primariadej.ro și pagina de Facebook Municipiul Dej”, se arată pe site-ul primăriei dejene.

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej și împrejurimi, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

foto: imagine reprezentativă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER