Conectează-te cu noi

Sport

Un fost fotbalist al Universității Cluj a murit la doar 40 de ani. A jucat și pentru Unirea Dej

Publicat acum

pe

Emil Jula, fost fotbalist al Universității Cluj, a murit la doar 40 de ani. Din primele informații, acesta a suferit un infarct.

Emil Jula și-a început cariera la U Cluj și a mai evoluat de-a lungul timpului pentru echipe precum Oțelul Galați, FC Ceahlăul, Energie Cottbus, MSV Duisburg, Anorthosis, VfL Osnabruck și, în final, TuS Bersenbruck, formație de la care s-a și retras în iulie 2018. Într-o carieră în care a înscris peste 100 de goluri, cel mai bun randament l-a avut la Oțelul Galați, formație pentru care a marcat de 35 de ori în 83 de meciuri. În Germania, echipa la care a avut cele mai bune cifre a fost Energie Cottbus – 29 de goluri și 24 de pase decisive în 100 de meciuri, scrie gsp.ro.

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Jula a povestit cum, prin anii 2000, când era împrumutat de U Cluj la Unirea Dej, a fost înștiințat că trebuie să se prezinte la centrul militar.

”Eram împrumutat de Universitatea Cluj la Unirea Dej. Era prin 2000. Am primit o înştiinţare acasă să mă prezint a doua zi la centrul militar. Amînasem deja un an stagiul militar. Eram foarte mîndru că Universitatea mi-a rezolvat armata. Nu dau numele persoanei din conducere care mi-a promis că nu voi face armata. M-am prezentat la centrul militar şi m-au trimis în armată. Eram total nepregătit. În trei zile mi-am făcut bagajele şi am plecat la Tăşnad, în judeţul Satu Mare, la Jandarmerie. Am participat la multe intervenţii. În Tăşnad s-a construit o biserică ortodoxă şi a venit Patriarhul, în jur de 1.000 de preoţi şi vreo 100.000 de oameni. A fost o zi de povestit. Au fost incidente cu oamenii care doreau să-l atingă pe Patriarh. Eram chiar la intrare, că eram mai mare. Te mai scuipau, te împingeau. Nu puteai să ripostezi, să loveşti o băbuţă. Era greu să înţeleagă că nu au voie. A fost o zi obositoare. Am început la patru dimineaţa şi am terminat la zece seara, fără să mîncăm. Au mai fost intervenţii la meciuri de liga a patra, dar acolo n-au fost incidente. Trebuia să venim şi la Cluj, juca Universitatea cu CFR, în liga a doua”, a povestit Jula, în 2010.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER