Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Un nou preot a fost instalat în Parohia Bobâlna – FOTO

Publicat acum

pe

La Biserica Parohiei Bobâlna, cu Hramul „Sfânta Treime”, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Dej, a fost instalat noul paroh.

La acest eveniment au luat parte autorităţi locale, cadre didactice, precum şi numeroşi credincioşi dornici să-şi întâlnească noul păstor sufletesc, pe tânărul preot Călin Tudor Lazăr.

Ieromonahul Arsenie de la Mănăstirea „Ștefan Vodă” din comuna Vad a rostit un cuvânt de învățătură despre virtutea dragostei.

Tot ceea ce există și tot ceea ce a făcut Dumnezeu pentru om, a făcut din iubire. Vedem de la începutul creației și până la momentul pătimirii faptul că dragostea lui Dumnezeu străbate întreaga creație, de la un capăt la celălalt”, a spus ieromonahul.

Protopopul Ioan Buftea a mulțumit părintelui Marius Vasile Abrudan, fostul paroh, pentru faptul că a slujit cu multă râvnă în Parohia Bobâlna și apoi a făcut instalarea noului paroh, oferindu-i în mod simbolic Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi o cheie, ca semne ale misiunii preotului: vestirea Cuvântului, săvârşirea Tainelor lui Hristos cu jertfelnicie şi îndrumarea credincioşilor către Împărăţia lui Dumnezeu.

La final părintele Marius Vasile Abrudan și-a luat rămas bun de la credincioșii din Parohia Bobâlna și de la toți cei cu care a colaborat în cei cinci ani de slujire.

În urma transferului părintelui Marius Vasile Abrudan la Parohia Jucu de Jos, postul de paroh a rămas vacant. La Centrul Eparhial din Cluj-Napoca a avut loc un examen, iar părintele Călin Tudor Lazăr a primit postul de paroh al Parohiei Bobâlna.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER