Conectează-te cu noi

Administraţie

Un nou proiect de amploare în Dej! 62 de străzi ar putea fi modernizate și asfaltate

Publicat acum

pe

Primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan, și-a anunțat intenția de a demara un nou proiect de asfaltare și modernizare a mai multor străzi din municipiul Dej.

Dacă proiectul de asfaltare pe fonduri europene a celor 23 de străzi din municipiul Dej, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din zona Transilvaniei – în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, a fost dus la bun sfârșit de municipalitate și finalizat efectiv în iarna anului 2015, edilul Dejului și-a anunțat deja intenția implementării unui nou proiect și mai vast, care vizează asfaltarea și modernizarea altor 62 de străzi din municipiu.

Acest proiect cuprinde 62 de străduțe. Dacă ne gândim în zona Dealul Florilor, vorbim de legătura între strada Florilor, care face legătura între centrul orașului, spital și cartierul Dealul Florilor, partea stângă spre cimitir avem strada Dealul Florilor și pe urmă aleea din cimitir, pentru că făceam înconjorul acesta cu transportul morților la groapă, în cimitir, și vreau să fac legătura directă de la capelă înspre strada Unirii și efectiv înspre cimitirul din cartierul Dealul Florilor. La fel, strada Orizont, legătura dintre Dobrogeanu Gherea, intrarea spre unitatea militară, și Pădurea Bungăr. Doresc să fac investiția în Pădurea Bungăr și inevitabil trebuie făcută investiția și la strada respectivă. La fel, pe Mulatău au rămas câteva străzi care nu au fost cuprinse până acum: Fântânilor, Măgurei, I. L. Caragiale și Narcisei. (…) La fel, Gheorghe Doja, o stradă apropiată de societatea eON Gaz, unde doresc să fac aceste investiții. Și nu în ultimul rând, Trandafirilor și Zambilei, în apropierea străzii Gheorghe Doja. Aș dori, în continuare, să spun că străduțele care fac interferențe cu străzile principale Valea Codorului și Valea Jichișului nu au putut fi prinse inițial în proiectul de dezvoltare pe fonduri nerambursabile, pentru că au fost eligibile doar cele principale. În acest proiect al meu de dezvoltare pe linie stradală, am cuprins și aceste străzi. Asta înseamnă străzile Smârdan, Cărăușilor, Corbului, Căprioarei și Pajiștei. La fel, cartierul 7 Noiembrie, străzile Jupiter, Venus, Mercur și n-am uitat de Ocna Dej, străzile Salbelor, Porumbeilor, Veveriței, Turturelelor, Rândunicii, Ciocârliei, Mierlelor, Graurilor, Busuiocului, Izvorului, Iederei și Gorunului”, a afirmat primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan.

Potrivit acestuia, urmează ca proiectul – în valoare de aproximativ 28 de milioane de lei – să fie pus pe masa Guvernului României pentru a fi verificat din punctul de vedere al eligibilității.

Miercuri, 15 martie, în cadrul unei ședințe de îndată, consilierii locali dejeni au avut de aprobat studiile de fezabilitate pentru acest proiect (n.r. – proiectul asfaltării celor 62 de străduțe din municipiu), în valoare de aproximativ 130.000 de lei, proiect aprobat cu majoritate de voturi de către aleșii locali.

Lista completă a străzilor care ar urma să beneficieze de acest proiect: Gh. Doja, Fântânilor, Măgurei, I.L. Caragiale, Narcisei, Rozelor, George Mânzat, V. Motogna, Corbului, Cărăușilor, Pomilor, Smârdan, BP Hașdeu, Căprioarei, Pajiștei, Florilor, Dealul Rozelor,  Vidin, Slatinei, A. Mureșanu, Iederei, Gorunului, Mixandrelor, Salbelor, Porumbeilor, Turturelelor, Vânătorilor, Rândunicii, Mierlei, Busuiocului, Graurilor, Fazanilor, Veveriței, Ciocârliei, N. Bălcescu, Livezii, Mușcatelor, Văii, Căpșunilor, T. Vladimirescu, Orizont, Oituz, Al. Cimitir Dealul Florilor, Jupiter, Saturn, Galaxiei, Mercur, Venus, Câmpului, Sălciilor, Canalului, Ferigii, Fundătura, Cărămidarilor, Pescarilor, Plopilor, Lebedelor, Cireșului, Trandafirilor, Zambilei și Mieilor.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER