Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Un ultim omagiu pentru taragotistul Dumitru Fărcaş! Sute de oameni din Cluj i-au adus flori – FOTO

Publicat acum

pe

Sute de persoane i-au adus, miercuri, flori şi un ultim omagiu taragotistului Dumitru Fărcaş, sicriul fiind depus pe scena din Sala mare a Casei de Cultură a Stundenţilor din Cluj-Napoca. Oamenii au urmărit pe un ecran fotografii şi filmuleţe din viaţa şi activitatea artistului, potrivit Mediafax.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dumitru Fărcaş, acoperit cu un steag tricolor, a fost depus, miercuri, pe scena Sălii mari a Casei de Cultură a Studenţilor care îi poartă numele, pentru ca cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu, iar alături de sicriu a fost pus taragotul la care a cântat, scrie sursa citată.

O gardă de onoare a fost constituită din patru militari şi aşezată la catafalc, iar pe un ecran au fost proiectate fotografii şi filmuleţe din viaţa şi acrivitatea taragostistului, iar sute de clujeni au trecut şi au lăsat flori.

Primarul Emil Boc, prezent la catafalc, a declarat că va solicita Guvernului României să acorde numele „Dumitru Fărcaş” Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Dincolo de faptul că este un mare artist al neamului românesc şi că face parte, prin muzica lui, din fibra noastră naţională, din ADN-ul poporului român, Dumitru Fărcaş a fost un om care a împărtăşit din bunătatea şi talentul lui, ajutând pe alţii, a fost un om de mare caracter. Dumnezeu i-a dat un har, prin care să ne transmită nouă, tuturor românilor, simţământul ardelenesc, românesc, pur autentic şi pe care doar el putea să o facă prin taragot. Dumitru Fărcaş nu a plecat dintre noi, pleacă doar între îngeri şi va fi alături de noi pentru eternitate”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, după slujba de înmormântare, programată, joi, de la 11.00, în Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca va avea loc un moment artistic folcloric in memoriam Dumitru Fărcaş.

Printre cei care au venit să îi aducă, miercuri, un ultim omagiu s-a numărat actorul Dorel Vişan care a spus că nu se aştepta la decesul taragotistului clujean.

Trăim într-o lume urâtă, care nu-şi mai cultivă valorile. Personalităţi şi oameni de seamă din toate domeniile nu sunt ascultaţi, de asta şi trăim aşa, în această mizerie morală. Aceasta este problema societăţii, una spirituală. Iar Dumitru Fărcaş a fost un mare spirit care trebuia ascultat, propovăduit şi apărat”, a spus Vişan.

În cursul serii de miercuri a avut loc şi slujba de priveghi, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, cel care va oficia, joi de la ora 11, în Casa de Cultură a Studenţilor şi slujba de înmormântare.

După slujba de înmormântare, cortegiul funerar se va îndrepta spre comuna natală Groşi, judeţul Maramureş, unde Dumitru Fărcaş va fi înhumat într-un cavou construit în spatele casei părinteşti.

Interpretul de muzică populară, taragotistul Dumitru Fărcaş, a murit în noaptea de luni spre marţi într-un spital din Cluj, în urma unui infarct. Taragotistul avea 80 de ani.

 

Sursa – Mediafax

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER