Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Uniunea Europeană investește pentru îmbunătăţirea aprovizionării cu apă în judeţele Cluj şi Sălaj!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Fondul de Coeziune investeşte 275.7 milioane de euro pentru îmbunătăţirea aprovizionării cu apă potabilă şi pentru ameliorarea serviciilor de colectare şi de tratare a apelor uzate din judeţele Cluj şi Sălaj, anunţă Comisia Europeană.

Datorită acestui proiect finanţat de UE, aproape 240.000 de locuitori vor avea apă potabilă mai bună.

Comisarul pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella, a declarat: „Toată lumea ar trebui să aibă acces la apă potabilă bună. Prin acest proiect de coeziune, UE investeşte în sănătatea şi calitatea vieţii cetăţenilor, protejând totodată mediul şi reducând pierderile de apă. Iată o excelentă concretizare a demersurilor UE pentru cetăţeni.”

Proiectul va creşte de la 79% la 95% procentul de racordare a populaţiei din zonă la reţeaua de aprovizionare cu apă potabilă. Lucrările vor extinde alimentarea cu apă potabilă prin utilizarea unor surse controlate microbiologic. Ele includ, de asemenea, modernizări ale instalaţiei de tratare a apei de la Gilău, reabilitarea sursei de apă subterană de la Floreşti, din Cluj, şi construcţia sau reconstrucţia unor reţele a căror lungime totalizează aproape 1.550 km. Finalizarea proiectului este prevăzută în iulie 2023.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER