Conectează-te cu noi

Social-Cultură

”Universul copilăriei – Educația”, expoziția lunii iunie la Muzeul Municipal Dej

Publicat acum

pe

expozitie universul copilariei muzeu

În perioada 2-30 iunie 2015, Muzeul Municipal Dej organizează pentru public expoziția Universul copilăriei-Educația, formată din exponate având legătură cu lumea copilăriei de altă dată. Printre exponate se numără: tăblițe de scris, manuale vechi, un ghiozdan, o umbreluță, un pătuț de copil din lemn și câteva jucării.

Exponatele și textele însoțitoare vor să surprindă rolul important pe care l-a avut învățământul în viața comunităților de odinioară.

În Transilvania organizarea învăţământului s-a făcut prin reglementarea numită Norma Regia, din anul 1781, care a lăsat mai multă libertate de mişcare învăţământului confesional. De această toleranţă au beneficiat şcolile româneşti şi protestante, care şi-au creat o anumită autonomie în materie de educaţie.

Expoziția a fost aleasă special având în vedere că luna iunie debutează cu Ziua Copilui și este luna cea mai așteptată de toți copiii pentru că începe Vacanța Mare. Pornind de la această premisă luna iunie o putem numii Luna Copiilor sau Luna Copilăriei.

Muzeul Municipal Dej vine în întâmpinarea acestor evenimente din viața copiilor și le va oferi tuturor elevilor intrare gratuită în muzeu pe parcursul lunii iunie.

Prezentarea și deschiderea expoziției va avea loc marți, 2 iunie 2015, la ora 11,00.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER