Conectează-te cu noi

Eveniment

UPDATE! Percheziții în județul Cluj! Mascații au descins și la Dej! Vizate sunt firme care au în exploatare jocuri de noroc

Publicat acum

pe

mascati

Aproape 500.000 de lei, peste 100.000 de euro, 500 de USD, 2.180 de dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinți și 320 de kuna croați au fost ridicați de polițiști, în urma celor 313 percheziții efectuate ieri, în 29 de județe, în municipiul București, printre care și în județul Cluj, la persoane și firme din domeniul jocurilor de noroc.

Au fost ridicate aproape 100 de monede de aur si argint și peste 1 kg. de aur, au fost indisponibilizate 77 de aparate de joc neautorizate, iar 8 persoane au fost reținute, față de alte 14 fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Vă reamintim, ieri, 9 noiembrie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au efectuat 313 percheziții, în 29 de județe și în municipiul București.

Se pare că mascații au descins și la Dej la o sală de jocuri situată în Piața Bobâlna.

Activitățile s-au desfășurat la sediile și punctele de lucru a 16 firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 492.136 de lei, 101.695 de euro, 500 de USD, 2.180 de dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinți și 320 de kuna croați.

De asemenea, au fost ridicate 1 lingou de 1 kg. de aur, 1 lingou de 50 de grame de aur, 75 de monede de aur, 21 de monede de argint, 5 insigne de aur și au fost indisponibilizate 77 de aparate de joc neautorizate.

Totodată, au fost descoperite 15 locații în care se exploatau jocuri de noroc fără licență.

În urma administrării probatoriului, 8 persoane au fost reținute, iar față de alte 14 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, persoanele în cauză ar fi creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obținute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc.

Astfel, veniturile obținute din exploatarea jocurilor de noroc în săli deschise pe rază mai multor localități din 29 de județe din țară ar fi fost diminuate prin intervenții directe asupra mecanismelor ori sistemelor de contorizare ale aparatelor electronice.

Ulterior, sumelor neînregistrate în evidențele contabile le-ar fi fost atribuită o proveniență aparent legală, fiind reintroduse în circuitul economic ca ‘împrumut asociat’ pentru extinderea activităților în domeniul jocurilor de noroc.

La activități au participat și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R., ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București si ai inspectoratelor de poliție județene Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița — Năsăud, Brașov, Caraș — Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vâlcea, precum și jandarmi.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER