Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Urmează hramul bisericii subterane din Salina Ocna Dej

Publicat acum

pe

....

Duminică, 4 decembrie, este hramul bisericii subterane ”Sfânta Muceniță Varvara” din Salina Ocna Dej, iar cu această ocazie se va ține, din nou, Sfânta Liturghie.

Salina Ocna Dej informează persoanele (peste 12 ani) care doresc să ia parte la slujba de hram de duminică că ultima oră de intrare în mină este 9.40.

....

La sfârșitul anului 2000, o veche tradiție minerească care cerea ca la deschiderea unei mine noi să se facă în subteran o capelă sau o mică biserică s-a realizat. Prin munca minerilor de aici s-a amenajat la o adâncime de circa 80 metri, în Mina Transilvania, o biserică care a fost sfințită în data de 4 decembrie 2000, de ziua Sfintei Varvara, patroana minelor din țara noastră.

Catapeteasma a fost sculptată în lemn de tei, în stil bizantin, iar ornamentarea bisericii s-a realizat prin sculptarea în pereții de sare a elementelor brâncușiene, brâul și coloană infinitului. Aceste elemente artistice împodobesc toate icoanele bisericii, precum și cele 4 vitralii, ce sunt luminate, dând impresia că te afli la suprafața.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER