Conectează-te cu noi

....

Politic

USR Dej a lansat proiectul “Monitorizăm împreună lucrările din municipiul Dej”

Publicat acum

pe

....

USR Dej își dorește ca prin implementarea proiectului ”Monitorizăm împreună lucrările din municipiul Dej” banii publici și europeni să fie cheltuiți pe lucrări durabile, iar la finalul lucrărilor care se execută în acest moment în Dej acestea sa fie făcute de calitate, conform proiectului.

”Proiectul <<Monitorizăm împreună lucrările din municipiul Dej>> a apărut ca răspuns la multele sesizări pe care le-am primit de la cetățeni legat de calitatea lucrărilor de infrastructură din orașul nostru. Acest proiect este un mijloc și un apel la implicare pentru dejenii care își doresc ca banii publici și europeni să fie cheltuiți pe lucrări durabile și de calitate astfel încât fiecare dintre noi să simțim că acești bani ne-au îmbunătățit viața”, a declarat Alexandrina Haranguș, președintele USR Dej.

....

”Am văzut de prea multe ori, în ultimii ani, lucrări neconforme, bani cheltuiți fără noimă, lucrări executate fără respectarea proiectului și așa mai departe. Am primit prea multe sesizări, pe care, deși nu eram nici autoritate contractantă, nici beneficiar, le-am trimis către autoritățile competente. Am văzut deseori în spațiul public luări de opinie care, din păcate, de cele mai multe ori au rămas doar la stadiul unei postări pe Facebook”, susține inițiatorul acestui proiect, Cristi Mare.

USR Dej pune la dispoziția cetățenilor un formular simplu de sesizare a eventualelor probleme. Ulterior, după verificare și centralizare, periodic, acestea vor fi trimise autorităților care au obligații contractuale și legale în acest sens. În momentul în care vor avea un răspuns la sesizările făcute, îl vor face public. După execuția acestor lucrări, în cadrul proiectului, vor continua monitorizarea acestora, pe perioada garanției, astfel încât să se asigure că sunt durabile și că eventualele reparații necesare se vor realiza la timp.

Astfel, dacă observați că anumite lucrări nu sunt conform proiectului, sau nu sunt executate calitativ, vă rugăm să completați acest formular  https://forms.gle/XBKGCW3sMbw4oQrz6.

În acest moment se derulează în Dej lucrări de peste 50 de milioane de euro. În anul 2020 Primăria Municipiului Dej a contractat un credit în valoare de peste 18 milioane lei pentru a cofinanța aceste proiecte de investiții. Acești bani, într-un fel sau altul, sunt și banii noștri, ai dejenilor și așa cum fiecare acasă, dacă facem o lucrare, ne dorim sa fie făcută de calitate, la fel trebuie să ne dorim și pentru Dej, care până la urmă este casa noastră, a tuturor.

O sinteză a proiectelor aflate în derulare găsiți aici:

https://drive.google.com/drive/folders/1iJKMf0r15IKaYsJW4OorBn2zAoINoHzn?usp=sharing

Caietele de sarcini, studiile și alte documente aferente fiecărui proiect le găsiți aici: 

https://drive.google.com/drive/folders/1RthTVAm2PFCN76sByHi4B4CcK1jn5Udi?usp=sharing

Vă mulțumim pentru implicare”, au transmis reprezentanții USR Dej.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. EDI

    2021-11-16 la 12:20:12 PM

    Trebuie neaparat o societate civila responsabila, angajata in a urmaririi si intervenii in actiunile administratiei locale, ca nu avem incredere in modul si scopul ce se face. Nici o opozitie nu a reactionat organizata cu cetatenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER