Conectează-te cu noi

Eveniment

LIVE – Valul de PROTESTE a ajuns și la Dej. Oamenii AU IEȘIT ÎN STRADĂ! – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Protest DejLocuitorii din Dej au ieșit și ei în stradă pentru a cere schimbarea clasei politice și pentru a milita împotriva corupției. Dej24.ro vă prezintă cele mai importante evenimente petrecute în centrul orașului.

Valul de proteste din întreaga țară a ajuns și la Dej. Astfel, în această seară, cu începere de la ora 19:30, dejenii s-au adunat în centrul orașului, în Piața Bobâlna, pentru a-și arăta revolta faţă de modul în care autorităţile au acţionat în ultimii ani. Dejenii s-au solidarizat mişcărilor de protest care au loc în toată țara în memoria victimelor din Clubul Colectiv şi protestează împotriva corupţiei din România, cerând o schimbare profundă a clasei politice.

ACTUALIZARE ora 19:40: Peste 200 de persoane se află în Parcul Mic. Protestatarii s-au așezat în genunchi și au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor din Colectiv.

ACTUALIZARE ora 19:55: Manifestanții au pornit în marș pe străzile Dejului. Aceștia scandează „Vrem spitale, nu catedrale”, „România e țara noastră”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Toate partidele, aceeași mizerie”.

ACTUALIZARE ora 20:05: Dejenii au arborat un tricolor la Spitalul Municipal Dej și au afișat mesajul „Adevărați eroi plecați dintre noi omagiați etern/ Pentru clipele din infern!” și „R.I.P. Colectiv”. Respectivele bannere au fost afișate de suporterii Unirii Dej, ”Nimeni Alții”, și la meciul de volei dintre Unirea Dej și Banatul Caransebeș, disputat în această după-amiază în Sala Sporturilor din Dej.

ACTUALIZARE ora 20:10: Protestatarii „colindă” străzile Dejului, îndemnând oamenii să iasă în stradă alături de ei. Aceștia sunt ”înarmați” cu steaguri tricolore, fluiere și vuvuzele.

ACTUALIZARE ora 20:16: Dejenii se îndreaptă înapoi spre Piața Bobâlna. „Jos Parlamentul, sus tineretul”, scandează cei peste 200 de protestatari.

ACTUALIZARE ora 20:22: După un scurt popas în zona Primăriei Dej, unde au ținut un moment de reculegere în mijlocul străzii, protestatarii au pornit iar în marș și se îndreaptă spre Dealul Florilor. Polițiști, dar și jandarmi, însoțesc coloana de manifestanți pentru a se asigura că nu sunt incidente.

ACTUALIZARE ora 20:33: „Uniți, salvăm, toată România”, strigă din tot sufletul protestatarii. Momentan nu se știe traseul ales de aceștia, însă cel mai probabil, în final, se vor întoarce în Parcul Mic.

ACTUALIZARE ora 20:55: Protestatarii se află pe strada Ecaterina Teodoroiu. Aproximativ 300 de persoane mărșăluiesc pe străzile Dejului.

ACTUALIZARE ora 21:24: Protestatarii s-au întors în Parcul Mic. Aceștia scandează „Jos trădătorii” și „România nu uita, Dejul e de partea ta”.

ACTUALIZARE 21:27: Dejenii s-au pus din nou în genunchi și au păstrat un moment de reculegere.

ACTUALIZARE 21:30: Protestul de la Dej pare pe sfârșite. În Parcul Mic s-a așternut liniștea, nu înainte însă de a se striga pentru ultima oară „România, România!”.

ACTUALIZARE 21:40: Protestul s-a încheiat. Nu s-au înregistrat incidente, manifestarea fiind una pașnică.

Mai multe detalii: https://dej24.ro/valul-de-proteste-a-ajuns-si-la-dej-oamenii-au-iesit-in-strada-fotovideo/

Posted by Dej24.ro on 7 Noiembrie 2015

Vă reamintim, protestul de la Dej a fost anunțat pe Facebook în urmă cu câteva zile. ”Ieșim în stradă pentru țară, pentru viitor! Indiferența și tăcerea au ucis și vor ucide în continuare dacă nu se va produce o schimbare! Demisia lui Ponta nu schimbă mare lucru! Ieșim în stradă să cerem demisia corupților din cauza cărora au murit deja prea mulți oameni în ultimile două săptămâni sau stăm în casă la căldurică și suntem eroi DOAR pe Facebook?”, se arată în descrierea evenimentului ”Dejul se unește pentru schimbare!”, de pe Facebook.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER