Conectează-te cu noi

Naţional

VESTE PROASTĂ pentru fumători! Țigările s-au scumpit! Vezi noile preţuri

Publicat acum

pe

tigara tutun

Veste proasta pentru fumatori! Aceștia vor fi nevoiți să scoată, începând de astăzi, mai mulți bani din buzunar pentru un pachet de țigări.

Producătorul local de ţigarete British American Tobacco a scumpit, de azi dimineaţă, cu 50 de bani (0,5 lei) pe pachet toate sortimentele pe care le comercializează pe piaţa din România.

Magazinele care vând ţigări au început, treptat, să primească noile liste de preţuri. Astfel, ţigaretele Kent Kent Blue, Silver, White sau HD costă acum 16 lei, faţă de 15,5 lei anterior. Acelaşi preţ îl au şi Rothmans şi Lucky Strike, potrivit capital.ro.

Scumpirile se aplică tuturor brandurilor de ţigarete de la British American Tobacco: Kent, PALLMALL, Lucky Strike, Dunhill, Rothmans, Viceroy şi Vogue.

Precedenta scumpire a ţigărilor de la BAT, cel mai mare producător local, a fost în octombrie 2015. Când BAT scumpeşte ţigările, ceilalţi doi mari producători locali, Philip Morris şi JTI, îl urmează, cu o întârziere de câteva zile, cel mult săptămâni, conform sursei citate.

Cu un preţ mediu al ţigărilor de 3,5 euro pe pachet, România este printre cele mai ieftine ţări din UE. Cele mai scumpe sunt: Marea Britanie, cu peste 10 euro pe pachet, Olanda şi Belgia cu circa 6 euro pe pachet.

Ţări mai ieftine decât România sunt Bulgaria, cu 3 euro pe pachet, şi ţările baltice.

În România, 80% din preţul unui pachet de ţigări reprezintă taxe ce revin statului.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER