Conectează-te cu noi

Naţional

Vești proaste pentru români! Se anunță noi scumpiri la electricitate și gaze naturale

Publicat acum

pe

Energia electrică şi gazele naturale se vor scumpi, de anul viitor, estimează noua conducere a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) în primul său raport, obţinut de profit.ro.

ANRE estimează că preţul energiei electrice se va majora cu 1,5% la clienţii finali de la 1 ianuarie 2018. Această majorare se datorează creşterii costurilor energiei achiziţionate de operatorul de transport şi sistem Transelectrica cu energia suplimentară necesară asigurării siguranţei în funcţionare a sistemului energetic naţional, în momentele în care producţia de energie nu face faţă consumului, scrie profit.ro.

Şi preţul gazelor naturale se va majora cu peste 20%. Potrivit ANRE, preţurile engros de achiziţie a acestora de către furnizori de la producători pe bursa de gaze, pentru perioada de livrare noiembrie 2017 – martie 2018, ajung până la 78 lei/MWh, fiind astfel şi cu peste 20% mai mari comparativ cu preţul engros de achiziţie inclus în tarifele la gaze în vigoare la finalul lunii octombrie 2017, de 64,67 lei/MWh, potrivit sursei citate.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER