Conectează-te cu noi

Social-Cultură

VIDEO INEDIT! Ultimii „dragoni” au ajuns aseară acasă. Unui dejean i s-a cântat „La mulți ani” la 10.000 m altitudine

Publicat acum

pe

Militari Afganistan Dej

Aseară a avut loc zborul care a adus acasă ultimii „Dragoni Transilvani”, împreună cu drapelul de luptă al Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”.

Vă reamintim, „Dragonii Transilvani” au executat, timp de şase luni, în principal misiuni de protecţie a forţei, la Baza aeriană din Kandahar (Afganistan), dar şi asigurarea libertăţii de mişcare pe căile de comunicaţii şi consilierea forţelor de securitate afgane.

În următoarele șase luni, în baza Kandahar- Afganistan, militarii Batalionului 2 Infanterie Protecția Forței „CĂLUGĂRENI” vor reprezenta România în cadrul Alianței. Principala misiune a batalionului este accea de a securiza baza aeriană Kandahar, instruirea, asistarea și sprijinirea Armatei naționale afgane, pentru ca aceasta să fie în măsură ca în viitorul apropiat să asigure singură securitatea.

Un moment emoționant în timpul zborului de aseară a fost acela când, în avion, la peste 10.000 de metri altitudine, i s-a cântat „La mulți ani!” maistrului militar Radu Mureșan, care și-a sărbătorit ieri ziua de naştere.

Primii militari detașați în Afganistan au plecat din țară pe data de 12 august 2015. Ceremonia de sosire va avea loc, din informațiile noastre, pe data de 9 martie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER