Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Yasmina Fluieraș, fetița care așteaptă de la Moș Crăciun o inimă nouă! Dejenii nu sunt indiferenți – FOTO

Publicat acum

pe

campanie-yasmina-fluieras-protopop-dej-ioan-buftea

La vârsta de 8 ani, greutățile Yasminei sunt mai multe decât ale unui om mare. Boala cardiacă severă de care suferă și celelalte afecțiuni (Cardiomiopatie dilatativa, Insuficienta cardiaca, Intoleranta la gluten) îi pun în pericol viața, de care încă nici nu a reușit să se bucure.

Singura ei șansă este un transplant de inimă, dar până la găsirea unui donator compatibil, fetița are nevoie de un tratament săptămânal în valoare de 4.700 de lei.

Din păcate, micuța, originară din comuna Panticeu, are un singur om pe lume alături, bunica ei, întrucât a fost părăsită de mamă și este nerecunoscută de tată.

În aceste condiții, viața ei stă în mâinile noastre, a celor care o putem ajuta să facă față costurilor tratamentului și sa aibă șansa la o viață normală.

Ea are nevoie de transplant cardiac, insa starea ei actuala nu permite efectuarea investigatiilor premergatoare transplantului.

Cei de la Spitalul de Copii Cluj, unde este internată Yasmina au început un tratament care sa îi amelioreze starea clinică, astfel încât să poată fi transferată la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș (fetița este înscrisă pe lista de transplant) să efectueze un cateterism cardiac, care este obligatoriu înaintea transplantului. Deoarece medicația care este aprobata în România nu o mai ajuta, medicii au început de săptămâna trecută un alt tip de tratament, care se folosește în Europa, dar care nu este încă omologat în România.

Este foarte scump (1 fiola de Levosimendan/Simdax costa 4700 lei si are nevoie de o fiolă pe săptămână).

Cu prima fiolă ne-am descurcat, însă pe viitor va avea nevoie de mai multe fiole, mai ales că e posibil să aștepte și un an sau doi ani până se găsește o inimă compatibilă pentru transplant”, spune dr. Rodica Grigoraș.

Din cauza intoleranței la gluten, fetița mai are nevoie de alimente fără gluten, care iarăși implică costuri destul de mari.

Am fost în vizită la Yasmina zilele trecute și am gasit-o plângand, motivul fiind dorul de mama ei. Am aflat de la medicul care o supraveghează că salonul în care este tratată de aproape un an de zile a început să îi fie Yasminei ca o a doua casă”, a spus părintele protopop Ioan Buftea.

Cu ajutorul oamenilor buni, prin Campania Renaște Speranță, Asociația Filantropia Ortodoxă Dej în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Român Dej și Radio Renașterea Cluj-Napoca, au reușit să îi dăruiască Yasminei suma de 12500 de lei. Această sumă, cu siguranță nu este suficientă, dar este o gură mare de oxigen pentru Yasmina.

Campania de strangere de fonduri pentru Yasmina va continua până când aceasta va primi vestea că i s-a găsit o inimă nouă.

În aceste condiții, viața ei stă în mâinile noastre, a celor care o putem ajuta să facă față costurilor tratamentului și sa aibă șansa la o viață normală.

Ea are nevoie de transplant cardiac, insa starea ei actuala nu permite efectuarea investigatiilor premergatoare transplantului.

Radio Renașterea, prin campania „Renaște Speranță” și Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Dej au deschis un cont în care puteți face donații pentru Yasmina Fluieraș.

Titular cont: Asociația Filantropia Ortodoxă Cluj-Napoca, filiala Dej

Nr. Cont: RO31RNCB0108147824550001

Cod Swift: RNCB_RO_BU

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER