Conectează-te cu noi

Politic

Zece motive pentru care Traian Băsescu este cel mai bun candidat pentru Parlamentul European

Publicat acum

pe

loading...

PMP oferă alegătorilor cea mai bună listă de candidați pentru Parlamentul European. Ea este deschisă de cel mai bun dintre candidații români, Traian Băsescu.

”Iată 10 motive pentru care merită să votați cel mai bun candidat.

1. Traian Băsescu este cel mai experimentat om de stat român aflat în activitate. Nici unul dintre candidați nu are experiența de șef de stat pe care Traian Băsescu a acumulat-o vreme de un deceniu. În plus, el are o activitate bogată în calitate de ministru, de parlamentar și de șef de partid. Această experiență poate fi decisivă în negocierea unor chestiuni sensibile pentru România.

2. Excelente conexiuni la nivel european. Traian Băsescu a participat, vreme de un deceniu, la reuniunile europene la cel mai înalt nivel și și-a creat un portofoliu de relații care poate fi folosit pentru binele României. Va fi un membru al Parlamentului European cu o voce puternică și clară.

3. O bună reputație la nivel internațional. Traian Băsescu are o reputație excelentă printre aliații României din lumea occidentală, indiferent dacă aceștia fac parte din Uniunea Europeană sau nu. Angajamentul său ferm în favoarea NATO și a Uniunii Europene, poziția clară în chestiuni precum solidaritatea Occidentului față de criza economică sau față de criza migranților i-au adus respectul liderilor lumii occidentale.

4. Este un lider recunoscut și apreciat în cea mai importantă forță politică europeană. Partidul Popular European (PPE) va domina și viitoarea configurație politică a Parlamentului European. Traian Băsescu este un membru respectat al familiei popularilor europeni, atât pentru meritele sale în calitate de fost șef de stat, cât și în calitatea de membru al Biroului Politic al PPE care care revine fiecărui șef de partid din familia popularilor.

5. O excelentă competență administrativă. Traian Băsescu și-a pus amprenta asupra reformelor care au dus la modernizarea României, astfel încât țara noastră își poate îndeplini onorabil obligațiile care derivă din calitatea sa de membru al Uniunii Europene și al NATO. Competența sa va fi extraordinar de folositoare Parlamentului European, care se va afla în centrul reformelor care vor transforma Uniunea Europeană într-un actor global mai puternic și mai performant.

6. Un adevărat lider regional. Cu mult curaj, Traian Băsescu s-a afirmat drept un lider vizionar ale acestei regiuni europene. El se bucură de apreciere nu doar în România, ci și în celelalte țări din această parte a Europei, din țările baltice până în Grecia sau în Turcia și din Ucraina și Republica Moldova până la Bruxelles.

7. Onestitatea. Traian Băsescu a ales să spună adevărul chiar și atunci când acesta i-a adus dezavantaje pe termen scurt. Pe termen lung, a câștigat respectul tuturor, chiar și pe cel al adversarilor săi politici. Își respectă cuvântul dat și spun adevărul – două calități tot mai rare în politica europeană.

8. Patriotismul. Mai presus de orice, Traian Băsescu își iubește țara. A știut întotdeauna să pună interesele României și ale românilor mai presus de orice interese personale, de grup sau de partid. Pentru că este un patriot onest, el a știut să treacă peste rivalitățile politice pentru a apăra binele comun al românilor.

9. Inteligența. Traian Băsescu este unul dintre cei mai inteligenți oameni de stat din trecutul recent al României. A demonstrat această calitate în clipe grele de cumpănă, atunci când a reușit să conducă cu bine România prin cele mai grele furtuni ale timpului nostru, reprezentate de criza economică globală, de amenințările teroriste sau de războaiele care au izbucnit în apropierea granițelor noastre.

10. Viziunea. Traian Băsescu este singurul om de stat care a formulat clar viitorul proiect de țară: Unirea cu Republica Moldova. În calitate de membru al Parlamentului European, va putea lupta la Bruxelles pentru îndeplinirea acestui deziderat național, care va reprezenta, în sfârșit, eliminarea consecințelor funeste ale Pactului Ribbentrop – Molotov și revenirea României la granițele sale firești. Bineînțeles, Unirea va fi făcută cu consimțământul românilor dintre Prut și Nistru”, se arată într-un comunicat de presă.

Politic

Carmen Dan şi-a depus DEMISIA de la Interne. Acuză motive politice

Publicat acum

pe

loading...

Ministrul de Interne Carmen Dan şi-a depus demisia, a anunţat înainte de şedinţa CEX şi spune că pleacă cu fruntea sus din minister.

”Înţeleg că nu intră în discuţie niciun criteriu de neperformanţă. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuţie şi referitoare la presiunea străzii. Nu ne-am deranjat până acum, acum deranjează. Mă aştept să ia act de demisia mea. Demisia e un gest unilateral. Nu sunt emoţionată decât în măsura în care am investit în acest minister şi sper să rămână în topul încrederii ministerul de interne. Plec cu fruntea sus din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot”, a declarat Carmen Dan, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD.

Ministrul demisionar de la Interne i-a urat succes înlocuitorului său. ”Nu ştiu dacă s-a decis într-un mod cert, însă i-aş ura succes colegului meu, senatorul Moga. Nu am ce să îmi reproşez. Partidul, conducerea partidului este cea care analizează. Pe mine m-a interesat dacă această analiză are la bază criterii de performanţă. Mi-a spus că nu”, a completat Carmen Dan.

Nicolae Moga este senator de Constanţa în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 şi 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al Senatului în Biroul Permanent.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, luni, referitor la afirmaţiile ministrului demisionar de Interne Carmen Dan, potrivit cărora motivele pentru care i s-a cerut demisia sunt unele politice, că aceasta este dezinformată şi că PSD nu va ceda niciodată presiunilor preşedintelui.

”Voi face declaraţii după CEx. Doamna Carmen Dan cred că este dezinformată dacă a făcut această afirmaţie. Niciodată PSD nu va ceda presiunilor preşedintelui. Intrăm într-o campanie împotriva preşedintelui Iohannis, deci în niciun caz nu trebuie să luăm decizii care să îl ajute. Eu cred că unii membri ai PSD nu au învătat nimic şi au crezut că dacă vor ieşi în spaţiul public înainte de a se exprima în forurile statutare îi va aprecia cineva. Am cerut fiecărui coleg, colege, ca să facă acest lucru. Se vede că interesul personal pentru unii e mai mare. Nu este singura remaniere. O să vă spun după ce am votul în forul statutar”, a declarat Viorica Dăncilă.

Continuă să citești

Politic

CLUJ | Senatorul Vasile Ilea a demisionat din PSD! I se cere demisia și din Parlament

Publicat acum

pe

loading...

Senatorul Vasile Ilea a demisionat, joi, din PSD, iar preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, i-a solicitat acestuia să demisioneze şi din Parlament.

Astăzi (n.r. joi, 11 iulie) şi-a dat demisia din calitatea de membru al PSD şi, având în vedere acest aspect, şi faptul că a fost ales senator pe listele PSD, îi solicit demisia din Senat. Consider că gestul lui nu este unul corect faţă de PSD şi că, dacă ar avea onoare, ar demisiona din Senat”, a declarat Horia Nasra.

Vasile Ilea a fost înlocuit în funcţia de preşedinte interimar al PSD Cluj-Napoca.

Motivele lui nu au fost legate de activitatea organizaţiei judeţene. În urma demisiei lui, noul preşedinte interimar al organizaţiei municipale este liderul de grup al consilierilor locali, domnul Dan Morar”, a mai spus Horia Nasra.

Senatorul Vasile Ilea nu a putut fi contactat, potrivit Agerpres.

Continuă să citești

Politic

Opt social-democrați din Dej, prezenți la Congresul extraordinar al PSD (ACTUALIZARE)

Publicat acum

pe

loading...

Opt sociali-democrați din Dej sunt prezenți, astăzi, la Congresul extraordinar al PSD din București.

Astăzi are loc Congresul extraordinar al PSD, la Sala Palatului din București, acolo unde social-democraţii vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al partidului.

Congresul extraordinar al PSD a modificat, cu unanimitate de voturi, statutul partidului. Modificările prevăd următoarele: preşedintele partidului este ales de Congres, potrivit legii, Congresul desemnează candidatul susţinut de PSD la funcţia de preşedinte al României, preşedintele PSD este ales sau revocat, prin vot secret, de către Congresul PSD.

La Congresul din capitală sunt prezenţi 3.961 delegaţi din toată țara. Din informațiile Dej24.ro, la București se află și opt social-democrați din organizația PSD Dej. Este vorba despre primarul Morar Costan, viceprimarul Teodora Muncelean, consilierii locali Cristian Filip și Nicolae Lazăr, precum și Gabriel Șeităuan (membru), Cristian Pop (membru) și Irimie Bar (președinte PSD Dej – organizația de pensionari). De asemenea, la Congres este prezent și deputatul dejean Cornel Itu.

ACTUALIZARE: Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD. De asemenea, Eugen Teodorovici a fost ales preşedinte executiv, iar Mihai Fifor secretar general.

Viorica Dăncilă a întrunit un număr de 2.828 de voturi, Liviu Pleşoianu 715, Şerban Nicolae – 375 şi Ecaterina Andronescu 50 de voturi.

Eugen Teodorovici a fost ales preşedinte executiv cu 2.463 de voturi, Daniel Suciu a obţinut 1,358 voturi, Daniel Florea – 129 şi Sorin Bota 19 voturi.

Mihai Fifor a fost ales secretar general al PSD cu 2.366 voturi, Gabriel Petrea a obţinut 716 voturi, Codrin Ştefănescu – 466, Felix Stroe – 189, iar Rodica Nassar – 77.

Totodată, 22 de voturi au fost nule.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ANUNȚ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare