Conectează-te cu noi

Politic

Zece motive pentru care Traian Băsescu este cel mai bun candidat pentru Parlamentul European

Publicat acum

pe

loading...

PMP oferă alegătorilor cea mai bună listă de candidați pentru Parlamentul European. Ea este deschisă de cel mai bun dintre candidații români, Traian Băsescu.

”Iată 10 motive pentru care merită să votați cel mai bun candidat.

1. Traian Băsescu este cel mai experimentat om de stat român aflat în activitate. Nici unul dintre candidați nu are experiența de șef de stat pe care Traian Băsescu a acumulat-o vreme de un deceniu. În plus, el are o activitate bogată în calitate de ministru, de parlamentar și de șef de partid. Această experiență poate fi decisivă în negocierea unor chestiuni sensibile pentru România.

2. Excelente conexiuni la nivel european. Traian Băsescu a participat, vreme de un deceniu, la reuniunile europene la cel mai înalt nivel și și-a creat un portofoliu de relații care poate fi folosit pentru binele României. Va fi un membru al Parlamentului European cu o voce puternică și clară.

3. O bună reputație la nivel internațional. Traian Băsescu are o reputație excelentă printre aliații României din lumea occidentală, indiferent dacă aceștia fac parte din Uniunea Europeană sau nu. Angajamentul său ferm în favoarea NATO și a Uniunii Europene, poziția clară în chestiuni precum solidaritatea Occidentului față de criza economică sau față de criza migranților i-au adus respectul liderilor lumii occidentale.

4. Este un lider recunoscut și apreciat în cea mai importantă forță politică europeană. Partidul Popular European (PPE) va domina și viitoarea configurație politică a Parlamentului European. Traian Băsescu este un membru respectat al familiei popularilor europeni, atât pentru meritele sale în calitate de fost șef de stat, cât și în calitatea de membru al Biroului Politic al PPE care care revine fiecărui șef de partid din familia popularilor.

5. O excelentă competență administrativă. Traian Băsescu și-a pus amprenta asupra reformelor care au dus la modernizarea României, astfel încât țara noastră își poate îndeplini onorabil obligațiile care derivă din calitatea sa de membru al Uniunii Europene și al NATO. Competența sa va fi extraordinar de folositoare Parlamentului European, care se va afla în centrul reformelor care vor transforma Uniunea Europeană într-un actor global mai puternic și mai performant.

6. Un adevărat lider regional. Cu mult curaj, Traian Băsescu s-a afirmat drept un lider vizionar ale acestei regiuni europene. El se bucură de apreciere nu doar în România, ci și în celelalte țări din această parte a Europei, din țările baltice până în Grecia sau în Turcia și din Ucraina și Republica Moldova până la Bruxelles.

7. Onestitatea. Traian Băsescu a ales să spună adevărul chiar și atunci când acesta i-a adus dezavantaje pe termen scurt. Pe termen lung, a câștigat respectul tuturor, chiar și pe cel al adversarilor săi politici. Își respectă cuvântul dat și spun adevărul – două calități tot mai rare în politica europeană.

8. Patriotismul. Mai presus de orice, Traian Băsescu își iubește țara. A știut întotdeauna să pună interesele României și ale românilor mai presus de orice interese personale, de grup sau de partid. Pentru că este un patriot onest, el a știut să treacă peste rivalitățile politice pentru a apăra binele comun al românilor.

9. Inteligența. Traian Băsescu este unul dintre cei mai inteligenți oameni de stat din trecutul recent al României. A demonstrat această calitate în clipe grele de cumpănă, atunci când a reușit să conducă cu bine România prin cele mai grele furtuni ale timpului nostru, reprezentate de criza economică globală, de amenințările teroriste sau de războaiele care au izbucnit în apropierea granițelor noastre.

10. Viziunea. Traian Băsescu este singurul om de stat care a formulat clar viitorul proiect de țară: Unirea cu Republica Moldova. În calitate de membru al Parlamentului European, va putea lupta la Bruxelles pentru îndeplinirea acestui deziderat național, care va reprezenta, în sfârșit, eliminarea consecințelor funeste ale Pactului Ribbentrop – Molotov și revenirea României la granițele sale firești. Bineînțeles, Unirea va fi făcută cu consimțământul românilor dintre Prut și Nistru”, se arată într-un comunicat de presă.

Politic

Calculele PSD pentru prezidenţiale: Două persoane din afara partidului sunt măsurate în sondaje

Publicat acum

pe

loading...

Sociologul Marius Pieleanu a declarat, la Antena 3, în emisiunea în care era prezent şi Eugen Teodorovici, că ministrul de Finanţe nu este pe lista scurtă a celor verificaţi în sondaje pentru prezidenţiabilul PSD, dar sunt două persoane din exteriorul formaţiunii, potrivit Mediafax.

Sociologul Marius Pieleanu a afirmat că două persoane din exteriorul PSD sunt măsurate în prezent.

Totodată, printre cei care sunt verificaţi în acest moment în PSD, se numără şi Liviu Pleşoianu, cel care şi-a anunţat de multă vreme intenţia de a fi prezidenţiabil. Totuşi, Eugen Teodorovici nu se află pe lista scurtă.

Prezent în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3, Eugen Teodorovici a declarat că: „Sunt mai multe măsurători, cu mai multe case de sondare şi lista diferă de la caz la caz”.

Anterior, jurnalistul Mihai Gâdea, al cărui nume a fost vehiculat pentru prezidenţiabilul PSD, a spus că informaţiile sunt o manipulare şi nu a avut niciun fel de negocieri.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat că va avea trei propuneri pentru modificarea statutului PSD, care urmează să fie schimbat la Congresul extraordinar odată cu alegerea noii conduceri a partidului, pe 29 iunie.

„Spun de ani de zile PSD trebuie să fie acel partid care a înţeles foarte clar ce doreşte opinia publică. Trebuie să venim şi cu o dovadă clară. Cum este cea cu statutul. Eu o să am trei propuneri de modificare a statului, modificări de fond”, a declarat Eugen Teodorovici, marţi seară, la Antena 3.

Social-democratul a vorbit şi despre Paul Stănescu, care a demisionat recent din funcţia de preşedinte interimar al PSD.

„O remarcă vizavi de Paul Stănescu. Eu pot să vă spun foarte clar, eu în ultima prioadă m-am implicat în interiorul partidului. Dânsul este un om de partid. Şi azi am vorbit cu domnia sa, nu e vorba de niciun fel de rupere internă. Că sunt discuţii e foarte bine”, a afirmat Teodorovici.

Anterior, Eugen Teodorovici declara, marţi, la Guvern, întrebat dacă vizează un candidatură pentru funcţia de preşedinte al PSD, că „ia în calcul absolut orice”.

Social-democraţii vor avea un Congres extraordinar pentru alegerea conducerii partidului şi pentru schimbarea statutului în sensul revenirii la alegerea preşedintelui PSD prin delegaţi.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va candida la şefia PSD.

Paul Stănescu a demisionat în ultimul CEx al PSD din funcţia de preşedinte executiv interimar, invocând motive personale. Stănescu a fost unul dintre cei social-democraţi, alături de Gabriela Firea şi Marcel Ciolacu care au votat împotriva organizării Congresului in 29 iunie.

Continuă să citești

Politic

Cornel Itu: ”Am votat pentru adoptarea unui act normativ care vine în sprijinul medicilor veterinari”

Publicat acum

pe

loading...

Deputatul dejean Cornel Itu a anunțat că a votat pentru adoptarea unui act normativ care vine în sprijinul medicilor veterinari.

”Am votat miercuri, 5 iunie, pentru adoptarea unui act normativ care vine în sprijinul medicilor veterinari, a căror activitate este esențială pentru zootehnia românească și pentru buna supraveghere din punct de vedere epidemiologic a fermelor.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi pentru modificarea unor acte normative, adoptată cu o largă majoritate, instituie obligaţia direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti de a încheia contracte de concesiune pe o durată de 5 ani, cu medicii veterinari organizaţi în condiţiile legii.

De asemenea, legea prevede că medicii veterinari, beneficiari ai acestor contracte, inclusiv cei care au semnat contracte de concesiune/prestări servicii anterior intrării în vigoare a actului normativ, care asigură un program zilnic de opt ore cu excepția zilelor de sîmbătă și duminică și a sărbătorilor legale,  primesc lunar pentru fiecare contract, suma de 10.000 lei din bugetul Autorităţii, pentru transportul probelor, ridicarea produselor și tipizatelor necesare, instruirea și  formarea profesională aferentă activităţilor contractate, consilierea proprietarilor de animale în vederea comunicării informaţiilor privind lanţul alimentar, bunăstarea și condițiile de biosecuritate, efectuarea catagrafiei animalelor în situaţii de urgență, precum și pentru  inspecția și certificarea animalelor destinate sacrificării.

Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, vor modifica după caz, fiecare contract încheiat, prin arondarea teritoriilor administrative ale comunelor şi oraşelor identificate în baza codului Sistemului Informatic al Registrului Unităților Teritorial – Administrative care cuprind exploataţii nonprofesionale pe o rază de 30 km, astfel încât să existe un număr minim de animale ce atinge 300 de Unități Vită Mare. Legea mai prevede că medicii veterinari pot încheia maximum 2 contracte de, indiferent de numărul unităţilor pe care le dețin sau în care sunt asociați și în care se desfăşoară activităţi de asistență medical-veterinară, cu excepția universităților care deţin facultăţi de profil.

Consider că prin această lege se oferă un ajutor necesar pentru veterinari, știut fiind faptul că Guvernul PSD a venit deja în sprijinul profesioniștilor de medicină umană, prin majorări consistente de salarii. Rolul fiecărui medic, inclusiv al celor veterinari, este important pentru România!”, transmite Cornel Itu – deputat PSD Circumscripţia 13 – Cluj.

Continuă să citești

Politic

Vot anticipat sau prin corespondență încă de la alegerile prezidențiale? Anunțul AEP

Publicat acum

pe

loading...

La alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, românii ar putea vota şi prin corespondenţă sau anticipat, pe parcursul a 7 zile. Autoritatea Electorală Permanentă va prezenta săptămâna viitoare Guvernului un proiect de OUG privind aceste schimbări, a anunţat preşedintele AEP.

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică a declarat pentru Mediafax că pe lângă votul prin corespondenţă şi votul anticipat, se are în vedere şi simplificarea procedurilor la secţiile de vot din străinătate.

„Pregătim un vot anticipat pe parcursul a şapte zile la misiuni diplomatice şi oficii consulare, vorbim de un vot prin corespondenţă care poate fi aplicat prin modificarea Legii 288, Legea votului prin corespondenţă, cât şi simplificarea procedurii la secţia de votare din străinătate, prin sistemul de semnătură electronică, astfel încât să nu mai fie nevoie ca fiecare rubrică să fie completată de mână şi cetăţeanul să semneze ulterior, semnând printr-un dispozitiv electronic”, a spus Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Acesta a precizat că modificările ar urma să intre în vigoare înainte de alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului.

„Suntem în lucru cu un proiect de ordonanţă de urgenţă şi sperăm noi săptămâna viitoare să avem un text final ca să putem să-l promovăm Guvernului şi să fie adoptat cât mai rapid, pentru a putea avea aceste măsuri la alegerile prezidenţiale”, a declarat Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Declaraţiile preşedintelui AEP au fost făcute la Conferinţa internaţională „Participarea electorală şi educaţia pentru democraţie”, care are loc în aceste zile la Sinaia. La eveniment participă peste o sută de experţi şi oficiali electorali, reprezentând 35 de ţări de pe toate continentele.

Scopul evenimentului este, potrivit preşedintelui AEP, de a învăţa din experienţa altor ţări, în vederea creşterii prezenţei la vot în România.

„Este o scădere a prezenţei la vot şi, din păcate, în trecut lucrurile nu au fost făcute în sensul în care să creştem această prezenţă. (…) În primul rând, din cauza dezinformării. Dacă un om este informat în mod corect cu ce se întâmplă pe timpul pregătirii alegerilor şi pe timpul procesului electoral, omul va avea încredere că ceea ce votează se şi numără la finalul procesului electoral. Ori, fiind dezinformaţi de-a lungul timpului că oricum te duci la vot şi votează altul pentru tine, lucrurile au dus la scăderea prezenţei la vot”, a mai spus Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare