Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Zeci de decoruri şi aparatură de filmare, puse gratuit la dispoziţia amatorilor, în Cluj – FOTO

Publicat acum

pe

Regizorul francez Michel Gondry şi organizatorii TIFF au inaugurat, vineri, la Cluj-Napoca, în premieră în România, proiectul interactiv „Uzina Filmelor de Amatori”, în cadrul căruia au fost amenajate 15 decoruri de filmare puse gratuit la dispoziţia publicului, conform Mediafax.

Claudia Droc, coordonator Sezonul România-Franţa la TIFF, a declarat, vineri, că proiectul „Uzina Filmelor de Amatori” oferă şi echipament de filmare, dar şi training pentru cineaşti, începând de la alegerea unui titlu, tipul de film sau scrisul scenariului.

Uzina Filmelor de Amatori, un proiect interactiv revoluţionar creat de regizorul şi scenaristul francez Michel Gondry, a fost inaugurat în prima zi a TIFF, fiind în premieră în România. Proiectul este gândit să ofere publicului larg şansa de a produce un film fără a avea cunoştinţe în domeniu. Într-un studio de 500 mp au fost construite 15 decoruri de filmare cu tematici diverse, de la interior de apartament, hol de bloc, un bar, până la sediu de bancă sau vagon de tren, care sunt puse gratuit la dispoziţia publicului, împreună cu echipamentul complet, audio-video, pentru filmare, montaj, sunet şi proiecţie. În trei ore amatorii pot face aici un film, noi asigurăm şi trainingul necesar, începând de la alegerea unui titlu, tipul de film, scrisul scenariului. Filmele vor avea o durată de 3-5 minute”, a spus Droc.

Preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat la rândul său că a văzut în urmă cu doi ani proiectul „Uzina Filmelor de Amatori” şi i s-a părut extraordinar, astfel că a încercat să îl aducă la Cluj-Napoca.

Am încercat ca, pe lângă festival, să punem un centru de producţie şi un loc unde copiii şi tinerii să se bucure să facă film în condiţii civilizate”, a spus Giurgiu.

Michel Gondry a explicat că decorurile amplasate în studio oferă posibilitatea adaptării şi creării unor poveşti diverse de către cineaştii amatori.

Este o bucurie pentru mine să fiu la Cluj şi să văd acest concept pus în operă aici. Ideea proiectului a fost de a aduna împreună creatorii de poveşti, care nu se pricep la filme”, a precizat acesta.

Michel Gondry, care a primit în anul 2005 premiul Oscar pentru Cel mai bun scenariu original al filmului „Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, este unul dintre invitaţii speciali de la TIFF 2019.

„Uzina de Filme pentru Amatori” va funcţiona în Cluj-Napoca până în 31 iulie în cadrul Centrului Regional pentru Industrii Creative (CREIC), construit din fonduri europene de 12,3 milioane de euro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER