Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Zilele Dejului. GUESS WHO, 3SE și DELIA au făcut un SHOW DE ZILE MARI, la Dej – IMAGINI VIDEO

Publicat acum

pe

Zilele Dejului (102) Delia

Mii de dejeni au stat până târziu în noapte în Piața Bobâlna pentru a se bucura de recitalurile susținute de Guess Who, 3 Sud Est și Delia, de Zilele Dejului.

Click AICI pentru a vedea pe pagina de facebook Dej24 o GALERIE FOTO cu peste 100 FOTOGRAFII cu artiștii care au urcat ieri pe scenă!

Ieri, manifestările organizate de Zilele Dejului au început la ora 16, când, pe scena din Piața Bobâlna, au evoluat în fața dejenilor: Studio Balet Arabesque -moment artisti, Clubul Gloria Dej – demonstrație de karate, Clubul sportiv Vulturii Dej – demonstrație de taekwondo, Clubul Budokan Ryu – demonstrație de karate, Deona Roman – muzică ușoară, Clubul Latino Angels Dej – dans de societate, Anda Domșa – muzică ușoară, ReBeLe – dans modern, Trupa Delir – muzică ușoară, Atac Verbal – muzică hip-hop, Marin și Petra Grad – muzică ușoară, Leya D. și Ellite Cabaret – muzică-dance și Emanuel Cîrstea – muzică ușoară.

Puțin după ora 20, Kiddy – ajutat de Ozzi – a încălzit atmosfera cu al său hip-hop , iar apoi Blazon ”și-a făcut numărul” în fața dejenilor adunați (deja!) în număr mare în centrul orașului. Extrem de emoționată pentru că urma să susțină un recital în orașul ei natal, Anda Dimitriu i-a dat pe spate pe toți cu ”Lie Ciorcârlie” și a primit aplauze tumultoase.


Guess Who a fost invitat apoi pe scenă și a făcut ce știe el mai bine: show de zile mari, cu piese precum ”Manifest”, ”Onoare”, ”Decât să minți” sau ”Tot mai sus”.


3 Sud Est și-a meritat toți banii, piesele lor vechi – ”Vorbe care dor”, ”Amintirile”, ”Clipe”, ”Te plac”, ”Te voi pierde”, ”Când soarele răsare”, dar și cele noi – ”Emoții”, ”Liberi” și ”Mai stai” – au reușit să cucerească în scurt timp publicul prezent în Piața Bobâlna. Dejenii au cântat vers cu vers melodiile lor, iar la final s-a scandat puternic ”3 Sud Est, 3 Sud Est”.

Cu siguranță cel mai așteptat artist al serii a fost Delia. ”Bună, ce faci? Mă auzi?”, au fost primele versuri fredonate de frumoasa cântăreață, moment în care dejenii au început să cânte alături de ea ”Inimi desenate”. Delia a continut show-ul cu alte melodii extrem de iubite, precum ”Ipotecat”, ”Cum ne noi”, ”Pe aripi de vânt”, ”Da, mamă”, ”Inima nu vrea” sau ”A lu’ Mamaia”. Bineînțeles, din concert nu putea lipsi o piesă N&D: ”Haide vino înapoi” a răsunat în toată Piața Bobâlna, aceasta fiind ultima melodie interpretată de Delia, înainte de a-și lua rămas bun de la dejeni.

În această seară, prin tragere la sorți, televizorul oferit de Fujikura Automotive România – filiala Dej a fost câștigat de Violeta Ropan din Dej. Este vorba despre un televizor LED Ultra HD 147 cm Zanussi 4K, ridicat de fericita câștigătoare la finalul serii.

Social-Cultură

Copiii din Pintic, beneficiarii proiectului ”Zâmbet de copil”. Și TU poți ajuta!

Publicat acum

pe

loading...

Fundatia Somes in parteneriat cu Asociatia Sfintii Apostoli Luca si Andrei, ca furnizori acreditati de servicii sociale vin, in contextul actual al pandemiei care a cuprins lumea, cu un program social de anvergura ”Alege viata!”. Programul are mai multe componente: sociale, educationale si culturale adresate tuturor categoriilor de varsta.

”Astazi lansam proiectul „Zambet de copil!”

Copiii sunt viitorul noastru, ei intruchipeaza sperantele, dorintele noaste. Viitorul copiilor nostri este o mare responsabilitate pentru fiecare dintre noi si trebuie sa facem tot posibilul ca ei sa se dezvolte armonios, sa fie sanatosi, sa beneficieze de o educatie de calitate, sa traiasca intr-un mediu propice dezvoltarii fizice, spirituale si morale pentru a deveni puncte de referinta ale societatii. Totodata trebuie sa fim alaturi de ei atunci cand, firavi in descoperirea vietii, le este dificil sau intampina probleme.

 „Nu exista o revelatie mai profunda a sufletului unei societati decat felul in care isi trateaza copiii”, spune Nelson Mandela.

Noi, astazi, ne gandim la copiii din Pintic. Putini la numar, in jur de 20, traiesc si iau parte la actul educational in conditii speciale. Copiii pe care ii ajutam nu sunt simple statistici. Fiecare are un nume si o poveste. Fiecare are anumite nevoi si asteptari. Cu totii vor sa creasca mari si sa ajunga departe. De aceea, primul pas pe care il facem este acela de a-i asculta cu atentie, de a le raspunde la intrebari si de a ne uni eforturile, pentru ca lumea in care ei traiesc sa fie cat mai aproape de idealurile lor. In spatele fiecarui copil se afla o poveste de viata plina de incercari.

Astfel, pentru inceput, vrem sa le oferim „painea cea de toate zilele”! Asa cum spune Arhim. Teofil Paraian prin „pâinea noastră cea de toate zilele”, sau „pâinea spre ființă”, se deduc trei semnificații și anume: pâinea ca hrană pentru existența pământească, pâinea ca hrană sufletească, deci cuvântul lui Dumnezeu, și după aceea, pâinea Euharistică, ceea ce înseamnă pâinea spre viața veșnică, pe care o au cei care cred în Dumnezeu, în Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Fiecare copil va primi painea necesara traiului zilnic si cate un pachet de alimente pentru confortul familiei in care traieste. Sarbatorile pascale vor fi luminoase si cu bucurie pentru ca fiecare va primi cate un pachet care va consta in imbracaminte, alimente si dulciuri. Iar cand activitatile economice vor fi reluate, fiecare dintre acesti copii va primi o masa calda si va beneficia de asistenta la efectuarea temelor zilnice. Copiii care sunt in clasele a XII-a si a VIII-a vor beneficia de consiliere vocationala. Poate este o picatura intr-un ocean, dar este o picatura care conteaza si sustine viata!

Avem alaturi firme partenere si oameni de bine, iar de crezi ca te poti implica si tu, te asteptam sa vii alaturi de noi!

Suna si vezi cu ce poti sa ajuti acesti copii …pentru o viata cu demnitate!

***

Pachete alimentare „Zambet de copil”


1.Pachet alimente baza: 35 Ron

                            – ulei, zahar, orez, faina,punga vegeta

2.Pachet igienico-sanitar: 25 Ron

                                    – pasta de dinti, sapun,sampon, h. igienica

3.Pachet de criza: 45 Ron

                           -conserva fasole, pate, paste fainoase, margarina, conserva carne, conserva peste

4. Pachet „Zambet”: 45 Ron

                           – fructe,ciocolata, biscuiti, napolitane, drajeuri, turta dulce, croissant, bomboane.

Sunt pachetele propuse. 150 Ron ar fi toate 4. Se pot cumpara sau se pot dona bani pentru a le cumpara noi!

CONTACT: alegeviatadej@gmail.com”, transmit initiatorii campaniei.

Continuă să citești

Social-Cultură

Bannere cu mesajul ”STAȚI ACASĂ!”, puse prin Dej – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Mai multe bannere cu mesajul ”STAȚI ACASĂ!” au fost puse astăzi în diferite zone ale municipiului Dej.

Autoritățile anunță în fiecare zi: cea mai eficientă măsură pentru a încetini răspândirea virusului este ca oamenii să rămână acasă! Mai mulți dejeni – cel mai probabil membri ai unei galerii – s-au gândit să transmită, la rândul lor, același gen de mesaj, cu ajutorul unor bannere.

Trecătorii care astăzi au avut drum în zona Parcului Mic din Piața Bobâlna sau pe lângă podul de peste râul Someș au putut să vadă mai multe bannere pe care scrie ”STAȚI ACASĂ!”.

Mesajul este adresat dejenilor care trebuie să înțeleagă și să respecte măsurile de prevenție anunțate de autorități, să evite locurile aglomerate și, pe cât posibil, să stea acasă.

Vă reamintim, în urmă cu trei zile, un mesaj de susținere pentru personalul medical a fost agățat pe gardul Spitalului Municipal Dej. ”Personalul din spitale/ Eroi pentru fiecare” – a fost mesajul scris pe banner pentru cei care sunt în linia întâi în lupta cu coronavirusul.

Continuă să citești

Social-Cultură

În sfârșit? CJ Cluj anunță lucrări de întreținere pe un drum ”bombardat” din Bobâlna – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Consiliul Județean (CJ) Cluj anunță că a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean 109B Cornești – Tiocu de Jos – Tiocu de Sus – Igriția – Vâlcelele – Oșorhel – DJ 108B.

”Acestea vizează un sector în lungime de 12,9 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 17+100 și 30+000. Lucrările vor consta în plombări, tratarea burdușirilor, realizarea de casete în vederea lărgirii căii de rulare pe anumite sectoare și reprofilarea drumului, cu cilindrare, cu adaos de balast. Totodată, vor fi  realizate șanțuri și acostamente, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare, montarea de parapeți în zonele unde situația impune acest lucru precum și așternerea stratului de balast stabilizat.

De asemenea, pe sectorul de drum cuprins între pozițiile kilometrice 19+200 și 30+000 lucrările vor fi finalizate prin așternerea de covor asfaltic.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Importanța lucrărilor pe care le-am demarat e dată de faptul că acest drum județean tranzitează o zonă importantă a județului. Legătura directă cu drumul național DN 1C va genera efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone”.

În această etapă se execută casete în vederea lărgirii căii de rulare, pe anumite sectoare, și tăieri de lăstăriș și vegetație în vederea asigurării frontului de lucru. Nu în ultimul rând, pentru completa finalizare a lucrărilor vor fi realizate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră”, transmite Consiliul Județean Cluj printr-un comunicat de presă.

Vă reamintim, în urmă cu un an, Dej24.ro a scris despre starea execrabilă a drumului județean 109B (detalii AICI). La scurt timp, CJ Cluj a anunțat demararea lucrărilor pe acest drum (vezi AICI comunicatul).

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare