Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Ziua Copilului va fi sărbătorită cu o competiție internațională de șah la Cluj!

Publicat acum

pe

loading...

Ziua Copilului readuce o competiție îndrăgită și cu tradiție în Cluj-Napoca: Festivalul Internațional de Șah Lions, ediţia a IX-a.

Turneul, organizat de Clubul Sportiv Pegas Cluj, în colaborare cu cluburile Lions clujene, are loc în perioada 1-3 iunie, la Casa de Cultură a Studenților.

Festivalul este unul din cele mai importante evenimente șahiste din Ardeal, datorită numărului mare de participanți – peste 300 anul acesta, veniți din România și Republica Moldova, dar și datorită premiilor puse în joc- atât în bani (6800 de lei pentru primele locuri), cât și în produse și obiecte- medalii, cupe, diplome, tricouri, dulciuri, etc. Fiecare copil va pleca acasă cu o diplomă și un cadou.

Festivalul de Șah Lions este destinat copiilor și juniorilor, fiind împărțit în 6 secțiuni, în funcție de vârsta (8 ani, 10 ani, 18 ani) și experiență. Cele 6 secțiuni sunt împărțite și ele în 2 categorii de experiență: ”nelegitimați”, sau amatori- respectiv copii care practică șah ocazional, și”legitimați”- cei care fac șah de performanță, legitimați la cluburi și înscriși în turnee omologate. De altfel, Festivalul se află sub egida Federației Române de Șah (FRS) și a Federației Internaționale de Șah (FIDE), rezultatele raportându-se acestora pentru calculul rating-urilor noi obținute de participanți. Se joacă cu ceas de control, timpul de gândire fiind de 90 de minute/partidă/jucător pentru grupa de 18 ani și 60 de minute pentru celelalte grupe.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER