Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Europeană a Limbilor la Şcoala Gimnazială Chiuieşti – FOTO

Publicat acum

pe

ziua-europeana-a-limbilor-chiuiesti

Ziua Europeană a Limbilor a fost marcată, la sfârșitul lui septembrie, și de elevi și profesori ai Școalii Gimnaziale Chiuiești.

La iniţiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu 2001. În acest an, evenimentul a fost celebrat la Şcoala Gimnazială Chiuieşti în ziua de 23 septembrie, de către elevii claselor a III-a, a V-a şi a VII-a, îndrumaţi de profesorii Gabriela-Irina Cupşa şi Marius-Claudiu Cristoreanu. A

u fost apreciate cântecele în limba engleză interpretate de elevii clasei a III-a, precum şi posterele elevilor claselor a V-a şi a VII-a pentru fiecara ţară membră a Uniunii Europeane.

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, asemenea evenimente sunt organizate în toată Europa, dar și în afara ei: manifestări pentru și cu copii, emisiuni radio și de televiziune, cursuri de limbi, conferințe etc. Autoritățile naționale împreună cu diverși parteneri, în special școlile, pot să decidă cu privire la natura activităților pe care doresc să le organizeze. Consiliul Europei a invitat statele membre să numească un „Punct de Contact Național” pentru a coordona acest eveniment la nivel național și pentru a disemina materialul de promovare pus la dispoziție de Consiliul Europei.

Cei 800 de milioane de locuitori din 47 de State membre ale Consiliului Europei sunt invitați să învețe mai multe limbi, la orice vârstă, atât la școală, cât și în afara ei. Convins că diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și că este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al continentului, Consiliul Europei încurajează plurilingvismul în Europa, arată profesorul Giurgiu Radu-Florin,
coordonator de proiecte şi programe educative la Şcoala Gimnazială Chiuieşti.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER