Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Europei, sărbătorită la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Ziua Europei Papiu (1)

Ziua Europei a fost marcată astăzi la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej printr-o lectie deschisă de limba engleză, organizată de profesorul Cornelia Platon, având titlul „Happy Europe Day!”.

Lecția a început cu intonarea imnului Uniunii Europene și a avut ca obiective principale: cunoașterea istoricului Uniunii Europene, a modului de funcționare a instituțiilor acesteia, a drepturilor omului și imporatanța respectării acestora. La evenimentul organizat de prof. Cornelia Platon au participat elevii claselor a IX-a B, a IX-a C , a X-a A, a XI-a A și a XII-a D, însoțiți de profesorii Crina Ciceovean, Roxana Mureșan, Alexandru Kiss și Marius Chrila.

De asemenea, un grup de elevi din clasele a IX-a A, B, C, D, E și a X-a B au participat ieri la parada țărilor europene, oraganizată de Primaria Municipiului Dej, reprezentând următoarele țări: Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Danemarca, Bulgaria, Irlanda și Romania.

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. În fiecare an, la 9 mai, se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state.

Decizia susţinerii acesei celebrări a fost luată de Consiliul European de la Milano, în 1985.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER