Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului va fi marcată și la Dej

Publicat acum

pe

Autism Albastru Dej 2016

Asociația Jasmine – Copii cu autism Dej organizează sâmbătă, 2 aprilie, de „Ziua Internațională a Conștientizării Autismului”, evenimentul „Autism Albastru”.

Autismul înregistrează o creștere alarmantă în toate mediile, în toată lumea, estimandu-se că în anul 2015 un copil din 100 avea tulburări de spectru autist. Potrivit cercetărilor, autismul apare mai des la baieți decât la fete, proportia fiind de 4 la 1.

Anul acesta, Asociația Jasminne – Copii cu autism Dej, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” și Colegiul Național „Andrei Muresanu”, pune bazele evenimentului public AUTISM-ALBASTRU.

Fii alaturi de noi in aceasta zi minunata in care iti va fi prezentata un altfel de viata……o viata plina de provocari. Fii alaturi de familiile copiiilor speciali care zi de zi duc o altfel de viata… Fii alaturi de copiii care au diagnostic din spectrul autist si nu numai…”, au anunțat organizatorii.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 2 aprilie, cu începere de la ora 15:00, în Parcul Mic din centrul municipiului Dej și va debuta cu un marș de susținere pentru conștientizarea autismului și a familiilor copiilor afectați de această boală, marș realizat de către voluntari și susținători, la final fiind programat un moment inedit – lansare de baloane albastre.

De la ora 16:00, în Parcul Mic din centrul municipiului Dej, vor fi organizate diferite activități: flashmob, karaoke, dansuri, Dog Assist (echipă canină din Cluj-Napoca), desene pe asfalt, expoziții foto, picturi pe față și multe alte surprize.

De asemenea, odată cu lăsarea întunericului, clădirea Primăriei Municipiului Dej va fi iluminată în albastru.

Dej24.ro este partener media al acestui eveniment!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER