Conectează-te cu noi

Social-Cultură

EXCLUSIV. Ziua Internațională a Francofoniei, marcată la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

image

Ieri, 20 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei, elevii Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej au desfășurat o activitate cultural-artistică pentru a marca evenimentul.

Astfel, în Sala Multimedia a Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej, elevii trupei de teatru francofon „Caracteres”, sub coordonarea Ligiei Clinciu, au prezentat o piesă de teatru intitulată ”Dans la vitrine” (de Yannick Rucelle). Tema piesei este toleranța și intoleranța, o temă extrem de discutată la începutul acestui an.

Activitatea a fost prezentată de prof. Mihaela Bumb, șefa catedrei de Limba Franceză, aceasta vorbind despre importanța Zilei Internaționale a Francofoniei. La eveniment a participat și directorul instituției de învățământ, Dorina Gherman.

Cu piesa de teatru ”Dans la vitrine”, peste 3 săptămâni, trupa de teatru francofon ”Caracteres” va merge la Festivalul Internațional de Teatru Francofon din Belgrad, Serbia. Actorii dejeni vor fi însoțiți de cea care timp de 16 ani a coordonat trupa ”Caracteres”, Ligia Clinciu, dar și de prof. Olimpia Buhățel și Cornelia Platon.

Foto: Adrian Sălăjan

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER