Conectează-te cu noi

Social-Cultură

”Frumoasa, Deşteapta şi Urâta” au încins atmosfera la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

teatru Dej (5)

Cercul Militar din Dej a găzduit în această seară o piesă de teatru care anul trecut a reușit să cucerească și publicul american. Nici dejenii nu s-au lăsat mai prejos și au aplaudat la scenă deschisă prestația actorilor.

Este vorba de reprezentaţia ”Frumoasa, Deşteapta şi Urâta”, prezentată de actorii Sorin Oros, Vlad Mureşan şi Tibor Székely, ultimul fiind un tânăr actor lansat în oraşului lui natal, Gherla.

”Frumoasa, Deşteapta şi Urâta”, de Sorin Oros, este o comedie care anul trecut a cucerit publicul american în cadrul turneului efectuat de trupa sătmăreană peste Ocean (în acest an vor pleca din nou la Chicago), o variantă feminină a unui concept de teatru de club.

Și dejenii prezenți la Cercul Militar au gustat din plin poezioarele cu tentă (de cele mai multe ori!) sexuală și au aplaudat la scenă deschisă interpretarea expresivilor actori ai Teatrului de Nord Satu Mare.

Piesa a fost dedicată evreului Ion Pribeagu, alias Isac Lazarovici. Acesta a scris piese, reviste, cronici, dar mai ales versuri. Ca poet și umorist, a fost deseori tentat să scrie mai libertin, așa cum au făcut la vremea lor Creangă, Alecsandri și alții. Dulce şi amar, ironic şi autoironic, umorul practicat de Ion Pribeagul, valabil prin câteva retuşuri chiar şi în vremurile noastre, a fost excelent redat de cei trei actori sătmăreni, fiecare transpunând prin atitudine, limbaj şi gesturi o tipologie feminină, schematizată în mentalul colectiv.

O oră de râs, o oră câștigată de la viață pe care trebuie să v-o oferiți! O oră pe care o veți dori mai lungă! O oră pe care v-o oferim din viața noastră! Câte femei au mai făcut asta pentru voi?”, spunea Sorin Oros înaintea spectacolului.

Din păcate, Cercul Militar din Dej nu s-a umplut, poate așa cum era de așteptat, și cei care au ratat ”o oră de râs” au cu siguranță ce să regrete. ”Doamnele” de pe scenă, toate trei singure și disponibile, ”și-au căutat iubiți” printre spectatorii dejeni, dar nu prea au avut de unde să aleagă. În schimb, la Gherla, sala a fost arhiplină!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER