Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Ziua Națională a României, o zi ca oricare alta în Sic. 96% dintre locuitori, maghiari

Publicat acum

pe

Sic

În comuna Sic, situată la 29 de kilometri de Dej, Ziua Națională a României a trecut aproape neobservată.

În comuna Sic aproape 96% dintre locuitori sunt de etnie maghiară, așa că Ziua Națională trece aproape neobservată. Acolo trăiește una dintre cele mai mari comunități de maghiari din județul Cluj. Potrivit ultimului recensământ, mai puțin de 4% din populație este de etnie română, astfel că nici nu e de mirare că, acolo, 1 Decembrie este o zi ca oricare alta.

”Păi, să spun drept, noi, maghiarii, nu prea sărbătorim. Numai așa, câte unul. Mai punem afară steagul României, dar sărbătoare mare nu ținem”, spune un localnic pentru Citynews.ro.

Cei puțini care, totuși, își amintesc de 1 Decembrie, nu uită să sărbătorească. Nu neapărat România Unită, ci mai mult ziua liberă în plus oferită de stat. ”Și aici se sărbătorește, cum să nu, până la urmă aici trăim. Oricum, nu mergem la serviciu de 1 Decembrie, așa că ne bucurăm de o zi în plus”, explică pentru aceeași sursă unul dintre ”minoritarii” români.

În Sic, nici măcar instituțiile publice nu marchează Ziua Națională. Aceasta și-a pierdut de mult farmecul pentru locuitori, iar drapelul României nu se află nici măcar pe clădirea în care funcționează Consiliul Local și Căminul Cultural, ca să nu mai vorbim despre locuințele oamenilor.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER