Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Națională a României, sărbătorită la Dej. Foc de artificii + s-a pornit iluminatul de sărbători – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

LA MULȚI ANI! | Ziua Națională a României a fost marcată, astăzi, la Dej printr-o serie de manifestări organizate de primărie.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat la ora 14:30 la bustul Cardinalului Iuliu Hossu din cartierul 1 Mai, acolo unde s-au ținut alocuțiuni, s-a oficiat un Te Deum și s-au depus coroane. Apoi, de la ora 15, în Piața Bobâlna s-a intonat Imnul Naţional, a luat cuvântul primarul municipiului Dej, Morar Costan, s-a oficiat o slujbă religioasă și s-au depus coroane. Programul a continuat cu defilarea Gărzii de Onoare, a tehnicii militare și de intervenție și cu defilarea Fanfarei reprezentative a municipiului Dej (dirijor Vasile Sima-Minea).

Ulterior, de la ora 16:30, municipalitatea a pregătit un spectacol omagial intitulat ”Suflet românesc”. Pe scena amplasată în Piața Bobâlna au urcat, pe rând, corurile reunite ale instituțiilor de învățământ din Dej (dirijor Kinga Nan Farcaș), trupa de recitatori a Centrului Cultural ”Arta” (montaj literar-artistic, coordonator Mariana Reman), Marin și Petra Grad (muzică folk), Corala Armonia a Centrului Cultural ”Arta” (dirijor Doina Sima-Minea), Ansamblul Folcloric ”Someșana” al Centrului Cultural ”Arta” (instructori coregrafi – Lucian și Reghina Tecar, coordonator artistic – Doina Sima-Minea), precum și soliștii vocali Camelia Tămaș, Vlad Coste, Dana Feherdi, Zina Doboș, Iulia Iosip, Claudiu Moldovan, Dan Ariana Mixandra, Gavril Ciciovan, Cristina Beldean Moșuțan, Adela Zanc, Alina Zanc Ciubăncan și Maria Marcu. A acompaniat Orchestra de muzică populară ”Someșana” (dirijor prof. Zenu Zanc).

De la ora 17:30, după lăsarea întunericului, dejenii prezenți în număr foarte mare în Piața Bobâlna au urmărit retragerea cu torțe, un spectacol cu lasere și tradiționalul foc de artificii. Spre bucuria celor mici – și nu numai, la final a fost pornit iluminatul ornamental de sărbători.

La mulți ani, dejeni! La mulți ani, români de pretutindeni!

Prima parte:

A doua parte:

Vezi o GALERIE FOTO de la eveniment pe pagina de facebook Dej24.ro.

Social-Cultură

Concert de colinde ”Acasă de Crăciun”, la Dej

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej în colaborare cu soliști ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca organizează Concertul de colinde ,,Acasă de Crăciun”.

Concertul va avea loc la Centrul Cultural Arta Dej, joi 19 decembrie 2019, cu începere de la ora 19:00.

În cadrul evenimentului, pe scena Centrului Cultural ”Arta” vor evolua artiști de înaltă ținută: Lorena Puican, Alexandra Leșiu, Andrei Manea și Sebastian Balaj, alături de formația „ATAC” Band, compusă din artiști instrumentiști ai orhestrei Operei Naționale Romane din Cluj Napoca.

Artiștii Operei Naționale clujene vor interpreta colinde vechi și noi, tradiționale românești, dar și internaționale, de la colindele Bună sara lui Crăciun, Trei Păstori se întâlniră, Astăzi s-a născut Hristos, până la cunoscutele cântece I’ll be home for Christmas, I’m Dreaming of a White Christmas și O Holy Night. Astfel, se va crea o legătură firească între Crăciunul tradițional autentic, moștenit de la bunici și bucuria multiculturală și internațională ce învăluie Globul pământesc în luna decembrie.

Prețul unui bilet este de 30 lei. Biletele se pot procura de la casieria Centrului Cultural ARTA Dej începând cu data de 5 noiembrie, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 8:00-16:00 sau online pe site-ul iabilet.ro.

Continuă să citești

Social-Cultură

Un nou exercițiu „Miercurea alarmelor” la Dej! Sirenele au emis semnalul „Alarmă la dezastre”

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Au sunat sirenele de alarmare a populației în această dimineață în municipiul Dej, în cadrul exercițiilor lunare pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Dej a fost notificat în această dimineață, în jurul orei 10:00, că există un pericol iminent de producere a unor dezastre, iar populația să fie atenționată, în cel mai scurt timp posibil, prin intermediul mijloacelor specifice.

În scurt timp, dejenii au putut auzi semnalul de alarmare compus din 5 sunete a câte 16 secunde, cu pauză de 10 secunde între ele

Vă reamintim, în prima zi de miercuri din fiecare lună se desfășoară, în colaborare cu autoritățile locale, exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației.

„Scopul acestor exerciții este de verificare și îmbunătățire a sistemelor de alrmare a populației, precum și pentru centralizare permanentă a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, dar și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale”, precizează IGSU.

Simulările vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), cât și a celor cu acționare locală.

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

Principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie:

  • alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde, cu pauză de 10 secunde între ele,
  • prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde, cu pauză de 12 secunde între ele,
  • alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde, cu pauză de 4 secunde între ele
  • încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute

Continuă să citești

Social-Cultură

„Fii bun de Crăciun!”, campanie caritabilă la Dej! Donează alimente, jucării sau haine pentru copiii și bătrânii nevoiași

Publicat acum

pe

loading...

Asociatia Filantropia Ortodoxă Dej a demarat, pentru al V-lea an consecutiv, campania „Fii bun de Crăciun!”.

Campania „Fii bun de Crăciun!” are drept scop colectarea de donaţii, sub orice formă, pentru a ajuta copiii şi bătrânii nevoiași aflați în evidențele Asociației Filantropiei Ortodoxe Dej să simtă spiritul sărbătorilor de iarnă și pentru a aduce zâmbetul pe buzele lor.

Donează alimente, jucării și îmbrăcăminte la sediul asociației – Protopopiatul Ortodox Român Dej, str. Crişan nr. 9B, în spatele Bisericii Dej I, de pe str. Gutinului sau în orice biserică ortodoxă din municipiul Dej.

Detalii despre această campanie pot fi obţinute la numărul de telefon 0754 611 191 sau e-mail filantropia@protopopiatulortodox.ro.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare