Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Națională a României, sărbătorită la Dej. Foc de artificii + s-a pornit iluminatul de sărbători – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

LA MULȚI ANI! | Ziua Națională a României a fost marcată, astăzi, la Dej printr-o serie de manifestări organizate de primărie.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat la ora 14:30 la bustul Cardinalului Iuliu Hossu din cartierul 1 Mai, acolo unde s-au ținut alocuțiuni, s-a oficiat un Te Deum și s-au depus coroane. Apoi, de la ora 15, în Piața Bobâlna s-a intonat Imnul Naţional, a luat cuvântul primarul municipiului Dej, Morar Costan, s-a oficiat o slujbă religioasă și s-au depus coroane. Programul a continuat cu defilarea Gărzii de Onoare, a tehnicii militare și de intervenție și cu defilarea Fanfarei reprezentative a municipiului Dej (dirijor Vasile Sima-Minea).

Ulterior, de la ora 16:30, municipalitatea a pregătit un spectacol omagial intitulat ”Suflet românesc”. Pe scena amplasată în Piața Bobâlna au urcat, pe rând, corurile reunite ale instituțiilor de învățământ din Dej (dirijor Kinga Nan Farcaș), trupa de recitatori a Centrului Cultural ”Arta” (montaj literar-artistic, coordonator Mariana Reman), Marin și Petra Grad (muzică folk), Corala Armonia a Centrului Cultural ”Arta” (dirijor Doina Sima-Minea), Ansamblul Folcloric ”Someșana” al Centrului Cultural ”Arta” (instructori coregrafi – Lucian și Reghina Tecar, coordonator artistic – Doina Sima-Minea), precum și soliștii vocali Camelia Tămaș, Vlad Coste, Dana Feherdi, Zina Doboș, Iulia Iosip, Claudiu Moldovan, Dan Ariana Mixandra, Gavril Ciciovan, Cristina Beldean Moșuțan, Adela Zanc, Alina Zanc Ciubăncan și Maria Marcu. A acompaniat Orchestra de muzică populară ”Someșana” (dirijor prof. Zenu Zanc).

De la ora 17:30, după lăsarea întunericului, dejenii prezenți în număr foarte mare în Piața Bobâlna au urmărit retragerea cu torțe, un spectacol cu lasere și tradiționalul foc de artificii. Spre bucuria celor mici – și nu numai, la final a fost pornit iluminatul ornamental de sărbători.

La mulți ani, dejeni! La mulți ani, români de pretutindeni!

Prima parte:

A doua parte:

Vezi o GALERIE FOTO de la eveniment pe pagina de facebook Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE ELECTORALĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER