Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Națională a României, sărbătorită la Dej. Foc de artificii + s-a pornit iluminatul de sărbători – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

LA MULȚI ANI! | Ziua Națională a României a fost marcată, astăzi, la Dej printr-o serie de manifestări organizate de primărie.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat la ora 14:30 la bustul Cardinalului Iuliu Hossu din cartierul 1 Mai, acolo unde s-au ținut alocuțiuni, s-a oficiat un Te Deum și s-au depus coroane. Apoi, de la ora 15, în Piața Bobâlna s-a intonat Imnul Naţional, a luat cuvântul primarul municipiului Dej, Morar Costan, s-a oficiat o slujbă religioasă și s-au depus coroane. Programul a continuat cu defilarea Gărzii de Onoare, a tehnicii militare și de intervenție și cu defilarea Fanfarei reprezentative a municipiului Dej (dirijor Vasile Sima-Minea).

Ulterior, de la ora 16:30, municipalitatea a pregătit un spectacol omagial intitulat ”Suflet românesc”. Pe scena amplasată în Piața Bobâlna au urcat, pe rând, corurile reunite ale instituțiilor de învățământ din Dej (dirijor Kinga Nan Farcaș), trupa de recitatori a Centrului Cultural ”Arta” (montaj literar-artistic, coordonator Mariana Reman), Marin și Petra Grad (muzică folk), Corala Armonia a Centrului Cultural ”Arta” (dirijor Doina Sima-Minea), Ansamblul Folcloric ”Someșana” al Centrului Cultural ”Arta” (instructori coregrafi – Lucian și Reghina Tecar, coordonator artistic – Doina Sima-Minea), precum și soliștii vocali Camelia Tămaș, Vlad Coste, Dana Feherdi, Zina Doboș, Iulia Iosip, Claudiu Moldovan, Dan Ariana Mixandra, Gavril Ciciovan, Cristina Beldean Moșuțan, Adela Zanc, Alina Zanc Ciubăncan și Maria Marcu. A acompaniat Orchestra de muzică populară ”Someșana” (dirijor prof. Zenu Zanc).

De la ora 17:30, după lăsarea întunericului, dejenii prezenți în număr foarte mare în Piața Bobâlna au urmărit retragerea cu torțe, un spectacol cu lasere și tradiționalul foc de artificii. Spre bucuria celor mici – și nu numai, la final a fost pornit iluminatul ornamental de sărbători.

La mulți ani, dejeni! La mulți ani, români de pretutindeni!

Prima parte:

A doua parte:

Vezi o GALERIE FOTO de la eveniment pe pagina de facebook Dej24.ro.

Social-Cultură

Echipa de bucătari condusă de dejeanul Emanuel Mocan, MEDALIE DE ARGINT la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Echipa Națională de Bucătari Juniori a României, aflată sub conducerea chef-ului dejean Emanuel Mocan, a reușit să câștige argintul la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart, Germania, (IKA Culinary Olympics) desfășurată în perioada 14-19 februarie 2020.

Echipa a concurat la categoria „JUNIOR NATIONAL TEAMS”, proba „Restaurantul Națiunilor” și a fost formată din Mocan Emanuel (căpitan), Dadiana Munteanu, Vadean Alin, Mihai Dragomir, Alexandru Stefan și Antohi Paul. Team manager: Siserman Paul.

De cealaltă parte, Echipa Națională de Bucătari a României a obținut medalia de bronz la proba Restaurantul Națiunilor.

Echipele, în aceasta formula, sunt la prima participare Olimpica și așa cum au spus și juratii, au lasat o impresie foarte bună tuturor. Urmează alte competitii internationale unde aceștia se vor perfecționa și vor acumula experiență competițională necesară pentru atingerea visului suprem, câștigarea aurului olimpic.

Pentru această ediție ne-am realizat obiectivul de a fi pe podium, la cele două probe, iar acum ne uităm către viitor cu mai mult curaj stiind că avem alături de noi o nouă generație de bucătari și cofetari cu experiență si mentalitate de învingători!”, a transmis Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

Continuă să citești

Social-Cultură

Localități de lângă Dej, fără niciun medic de familie?

Publicat acum

pe

loading...

Mai multe localități de lângă Dej nu au medic de familie, cel puțin asta arată cele mai recente date centralizate de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Conform FNPFM, citată de Ziar de Cluj, în zona municipiului Dej s-ar găsi trei localități care nu au medic de familie. Este vorba despre Jichișu de Jos (1127 populație), Bobâlna (1393 populație) și Vad (1953 populație). Totuși, contrar informațiilor FNPFM, la Vad există medic de familie din anul 2015 și este posibil ca și în celelalte două localități situația să fie la fel!

La nivel național, nu mai puțin de 328 de localități (comune) din România nu au niciun medic de familie, potrivit FNPMF. De asemenea, 1.414 localități (comune și orașe) au deficit de medici de familie.

În ceea ce privește municipiul Dej, există 16 medici de familie, însă necesarul ar fi de 21. În Gherla sunt 12 și ar mai fi nevoie de unul singur.

Continuă să citești

Social-Cultură

Trei străzi din Dej au rămas în această dimineață FĂRĂ APĂ POTABILĂ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Trei străzi din municipiul Dej au rămas în această dimineață fără apă potabilă.

Potrivit Companiei de Apă Someș SA, în vederea efectuării unor lucrări de reparații datorate unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare, s-a întrerupt furnizarea apei potabile pe străzile Ceferiștilor, Triajului și Traian (parțial)

Potrivit companiei, apa potabilă va fi întreruptă până în jurul orei 14:00.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare