Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Națională a României, sărbătorită la Dej. Vezi focul de artificii – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

LA MULȚI ANI! | Ziua Națională a României a fost marcată la Dej printr-o serie de manifestări organizate de municipalitate.

Activităţile au debutat la ora 14:40 la bustul Cardinalului Iuliu Hossu din cartierul 1 Mai, acolo unde s-au depus coroane. Apoi, de la ora 15, manifestările au continuat în Piaţa Bobâlna, cu intonarea Imnului Naţional, alocuţiunea primarului municipiului Dej, Morar Costan, o slujbă religioasă, cu depuneri de coroane, defilarea Gărzii de Onoare și defilarea Fanfarei reprezentative a municipiului Dej (dirijor Vasile Sima-Minea).

Ulterior, municipalitatea a pregătit un spectacol omagial intitulat ”Aceasta este țara mea!”. Pe scena amplasată în Piața Bobâlna au urcat, pe rând, corul reunit al instituțiilor de învățământ dejene, Corala Armonia a Centrului Cultural ”Arta” Dej (dirijor Doina Sima-Minea), trupa de recitatori a Centrului Cultural ”Arta” (coordonator Mariana Reman), Marin și Petra Grad (muzică folk), Ansamblul Folcloric ”Someșana” (solistă Alexandra Moldovan, instructori coregrafi – Lucian și Reghina Tecar, coordonator artistic – Doina Sima-Minea), precum și soliștii vocali Dana Feherdi, Iulia Iosip, Zina Doboș, Gavril Ciciovan, Claudiu Moldovan, Camelia și Diana Rodilă, Alina și Adela Zanc și Ioana Breda-Morar. A acompaniat Orchestra de muzică populară ”Someșana” (dirijor prof. Zenu Zanc).

Față de anii trecuți, dejenii nu s-au putut bucura de retragerea cu torțe a militarilor. Se pare că Ministerul Apărării Naționale nu a aprobat retragerea cu torțe a militarilor în mai multe orașe din țară. Chiar și așa, nu a lipsit focul de artificii și mai apoi aprinderea iluminatului ornamental de sărbători.

La evenimentul din Dej au participat numeroase oficialități locale – în frunte cu primarul Morar Costan și viceprimarul Teodora Muncelean, deputatul Cornel Itu, Vicențiu Știr – secretar de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, consilieri județeni, consilieri locali, reprezentanți ai partidelor politice, poliției, armatei, jandarmeriei, poliției locale și pompierilor, precum și cadre didactice și elevi ai unităților de învățământ de pe raza municipiului.

La mulți ani, dejeni! La mulți ani, români de pretutindeni!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER