Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Dej au marcat ziua de 1 Decembrie, ziua Marii Uniri a românilor, printr-un frumos program artistic pregătit şi condus de prof. Cornel Bude.

Programul a fost alcătuit dintr-o scenetă în versuri intitulată „Visul de aur al românilor”, compusă de prof. Rodica Bude. Sceneta a prezentat mari personalităţi ale românilor care au luptat pentru Marea Unire, fiind interpretate de elevi din clasele a IV-a îndrumaţi de profesorii Marinela Şerban, Cornel Bude, Maria Szucs, Smaranda Onuţan și Mariana Pop.

Sceneta a prezentat în ordine cronologică evenimentele şi eroii, începând cu Mihai Viteazul. Au urmat Horia, Cloşca şi Crişan, Tudor Vladimirescu, paşoptiştii Nicolae Bălcescu și Avram Iancu, moş Ion Roată, Alexandru Ioan Cuza şi Vasile Goldiş cu Proclamaţia de la Alba-Iulia.

Programul a fost presărat cu cântece patriotice cântate de elevi şi acompaniate de prof. Cornel Bude.

La acest eveniment au participat elevii din şcoală, părinţi, cadre didactice, dar şi directorul adjunct al instituției, prof. Livia Pop, care a ţinut un discurs mobilizator şi susţinător cu privire la acest măreţ eveniment.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER