Conectează-te cu noi

Social-Cultură

”Ziua Părinților de Îngeri” va fi marcată și la Dej

Publicat acum

pe

Ziua Parintilor de Ingeri Dej

Organizaţia E.M.M.A. Eternul Miracol Materna Alinare, invită dejenii duminică, 7 iunie, de la ora 17:30, în Parcul Mic din Dej, la cea de-a VIII-a ediţie  a evenimentului “Ziua Părinţilor de Îngeri” – singurul eveniment din România și cel mai mare din lume, de acest gen, de comemorare a copiilor plecaţi prea curând din această lume.

Și în acest an, copilașii plecați prea devreme dintre noi, vor avea parte de o zi numai a lor, marcată de Organizatia E.M.M.A. prin „Ziua Părinților de Îngeri”, singurul eveniment din Romania și cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecați dintre noi.

Aflat la a opta ediție, evenimentul se va desfășura simultan în cel puțin 18 orașe (din România, Anglia, Franța și Germania), duminică, 7 iunie, începând cu ora 17:30.  

Părinţii, apropiații acestora și susținătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate orașele, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

Ora de începere pentru toate evenimentele din țară va fi 17.30, iar înălțarea baloanelor va avea loc la ora 18:00, anunță organizatorii pe site-ul evenimentului.

„Moartea unui copil – este un subiect ocolit de mulți, vechi și totuși nou, pentru că va fi mereu de actualitate deoarece, din pacate, se întâmplă mai des și mai multor oameni, decât ne imaginăm.
Tocmai pentru că, în majoritatea cazurilor, în rândul celor din jurul părinților îndoliați se aștern tăcerea și distanța cauzate din lipsa de cunoaștere, încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie.

Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască.
Este un moment emoţionant care alină la gândul că pot face asta pentru copilul plecat prea cur
ând de lângă ei!

Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o îmbrățișare și o vorbă bună, spusă cu sinceritate, pot face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte poate cea mai grea încercare a vieţiia declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A.

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER