Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Distracție și voie bună în cadrul campaniei stradale – ”Fii parte la diversitate” – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Fii parte la diversitate - campanie stradala (26)

Timp de trei zile, la Dej se desfășoară cea de-a doua etapă a proiectului ”Fii parte la diversitate”, proiect implementat de Asociaţia A.R.T. Fusion în colaborare cu Fundaţia Noi Orizonturi.

Proiectul ”Fii parte la diversitate” are ca scop educarea tinerilor din cluburile IMPACT, cu ajutorul metodelor de educaţie non-formală, pe tematicile diversităţii, discriminării, prejudecăţilor şi stereotipurilor. Scopul final al proiectului este tragerea unui semnal de alarmă cu privire la nivelul ridicat de discriminare din România.

În municipiul Dej, Biblioteca Vie, prima etapă a proiectului, s-a desfășurat în luna noiembrie, 2014. Această bibliotecă a fost una aparent ”normală”, în care cărțile au fost persoane reale care se ocupă de categorii sociale discriminate sau care au o poveste de discriminare. În cadrul bibliotecii, aceste persoane au fost cărți care s-au deschis în fața cititorilor, formând un dialog cu aceștia și au oferit o lecție de viață cititorilor.

Campania stradală, a doua etapă a proiectului, are loc în aceste zile la Dej. Cei care trec prin Parcul Mic din Piața Bobâlna au ocazia să vadă mai multe activități, jocuri si metode de traning cum ar fi treasure hund, jonglerie cu poi-poi, face painting pentru adulți și copii, jocuri Impact, defilare de modă (în materialul VIDEO de mai jos puteți vedea ținute inedite create din materiale reciclabile – în special saci de plastic, de hârtie sau hârtie de împachetat), joc de rol pe tema diversității, dance mob și altele, acestea constituind o altă metodă de promovare a antidiscriminării și a diversității. Ieri, în prima zi de campanie stradală, trupa ”Mist” din Dej a susținut un concert care s-a bucurat de un real succes, după cum ne-au anunțat organizatorii – Clubul IMPACT Dej.

Dejenii care doresc să ia parte la această campanie o pot face și mâine, în Parcul Mic, între orele 16-20.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER