Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Lampioane lansate spre cer pentru a marca 140 de ani de liberalism – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

image

Cu ocazia împlinirii a 140 de ani de liberalism, Organizaţia de Femei a PNL Dej a organizat în această seară o lansare de lampioane în centrul municipiului Dej. Acțiunea s-a bucurat de un real succes.

....

Liberalii din Dej și-au dat întâlnire încă de la ora 21 în Parcul Mic din Piața Bobâlna și, pentru a marca 140 de ani de la înființarea PNL, o jumătate de oră mai târziu, au lansat 140 de lampioane galbene spre cer. Trecătorii s-au oprit și ei pentru a vedea spectacolul de lumini și au felicitat organizatorii pentru activitate. De la eveniment nu au avut cum să lipsească promotorii acestei activități, Violeta Mureșan și Melinda Alexandru, co-președinte al OFL Dej, care au beneficiat de întreaga susținere a viceprimarului Aurelian Mureșan, vicepreședinte al PNL Dej. Totodată, liberalii dejeni i-au avut alături pe consilierii locali din partea PNL, dar și pe Mihaela Suciu, co-președinte OFL Cluj.

”Activitatea de astăzi se înscrie în șirul acțiunilor concepute cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal sub deviza „140 de ani de la TRADIȚIE  la MODERNITATE „. În numele liberalilor invit pe toți dejenii să participe la simpozionul „140 de ani de liberalism  – 140 de ani de viziune, onoare și patriotism”, simpozion care va avea loc la începutul lunii iunie în Dej și care va aduce în fața d-voastră istorici, oameni politici și reprezentanți ai societății civile în numele unei istorii liberale care se împletește cu istoria modernă a României”, a declarat viceprimarul Aurelian Mureșan.

Campania de lansare de lampioane, inițiată anul trecut de Violeta Mureșan – co-președinte al OFL Dej, a fost promovată la nivel județean, organizațiile de femei ale PNL Câmpia-Turzii și PNL Cluj-Napoca realizând campanii identice.

La 24 mai 1875 lua fiinţă Partidul Liberal, sub conducerea marilor patrioţi români I.C.Brătianu şi C.A.Rosetti. Membrii marcanţi ai partidului proaspăt constituit făceau parte din generaţia revoluţionarilor de la 1848, care doreau crearea unei societăţi şi a unui stat modern. În perioada guvernărilor liberale au fost realizate: Independenta României, la 1877, Constituţia din 1888 şi proclamarea Regatului, precum şi Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1918, care a consfinţit unirea tuturor provinciilor istorice româneşti.

În România, istoria liberalismului şi a Partidului Naţional Liberal se împletesc până la a se confunda cu istoria modernă. Liberale au fost toate Constituţiile României până la ocupaţia sovietică şi instaurarea regimului comunist, liberală a fost societatea românească în epoca ei de glorie dintre cele două războaie mondiale.

În 2014, PNL a dat României primul ei preşedinte liberal, Klaus Iohannis, afirmându-se clar drept o forţă politică pe măsură istoriei sale.

Mai multe fotografii puteți vedea pe pagina de facebook Dej24.ro.


Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER