Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Pompierilor, sărbătorită în centrul orașului Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Desfășurare impresionantă de forțe astăzi, 15 septembrie, în Piața Bobâlna din Dej, cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

În fiecare an, pe 13 septembrie, pompierii militari își sărbătoresc eroii din Dealu Spirii care și-au sacrificat viața în Revoluția de la 1848.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj a pregătit pentru locuitorii municipiului Dej mai multe activități preventiv-informative, dar și prezentarea tehnicii de intervenție.

Începând cu ora 10, centrul municipiului Dej a fost luat cu asalt de autospecialele pompierilor. Cei mai entuziasmați au fost cei mici, care au putut să admire îndeaproape o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime, precum și una dintre cele mai recente dotări ale ISU Cluj – o motocicletă SMURD. De asemenea, copiii care au răspuns „prezent” invitației organizatorilor au putut să devină pompieri pentru o zi și să vadă exact în ce constă această meserie.

În Piața Bobâlna au fost prezenți și paramedici SMURD, care i-au învățat pe cei mici, și nu numai, cum să acorde corect primul ajutor.

Personalul ISU Cluj și-a luat în serios și misiunea de a-i instrui pe vizitatori în tehnica prevenției. Aceștia au fost ajutați de pliante, dar și de cunoștințele dobândite de-a lungul timpului.

Evenimentul din Dej a durat până la ora 16:00.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER