Conectează-te cu noi

Administraţie

Ajutor financiar acordat de CL Dej pentru refacerea locuinței distruse de incendiu

Publicat acum

pe

incendiu casa Stanescu

Consilierii locali din Dej au decis să acorde ajutor financiar proprietarilor locuinței de pe strada Nichita Stănescu care a fost mistuită de flăcări în urmă cu câteva zile.

Aleșii locali din Dej s-au întrunit astăzi în cadrul unei ședințe de îndată, pe ordinea de zi aflându-se trei proiecte de hotărâre. Ultimul dintre ele a vizat ”aprobarea ajutorului financiar din fondul de rezervă bugetară şi utilizarea  acestuia pentru refacerea locuinței distruse de incendiu”.

Este vorba despre locuința de pe strada Nichita Stănescu din Dej, care în urmă cu trei zile a fost mistuită de flăcări. Atunci, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej s-au deplasat la fața locului cu mai multe autospeciale de stingere, însă casa s-a făcut scrum în câteva ore. O mare problemă a fost aceea că în zonă nu au existat hidranți, iar salvatorii au fost nevoiți să se deplaseze pe alte străzi din apropiere pentru a alimenta autospecialele cu apă. În cele din urmă, locuința a fost mistuită de flăcări, pagubele fiind uriașe.

Primarul Dejului, Morar Costan s-a deplasat pe 8 decembrie pe strada Nichita Stănescu și a promis că va acorda ajutor financiar, ca urmare a acestui incendiu.

Astăzi, în cadrul ședinței CL Dej, aleșii locali au hotărât să aloce suma de 45.000 de lei pentru refacerea locuinței distruse de incendiu.

Administraţie

Dejenii vor avea cinematograf 3D și librărie! Când vor fi inaugurate aceste obiective

Publicat acum

pe

Luni, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale și totodată cu împlinirea a 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, va fi inaugurată librăria oraşului, în incinta fostului corp B al Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din Dej, situat pe strada 1 Mai, nr. 3, vis-a-vis de Primărie.

Inaugurarea acestei investiții, suportată de municipalitate, vine după aproximativ 10 ani în care dejenii nu au avut acces la o librărie.

Tot luni, 15 ianuarie, va fi inaugurat și primul cinematograf 3D din municipiu. Acesta va avea 65 de locuri și pentru început va rula un documentar despre viața poetului național Mihai Eminescu.

Programul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naţionale la Dej:

  • ora 11:00 – program artistic la bustul poetului Mihai Eminescu din Cartierul 1 Mai;
  • ora 12:00 – inaugurarea librăriei şi a sălii multimedia 3D (cinematograf);
  • la Biblioteca Municipiului Dej: Expoziție de carte: “Dor de Eminescu”.

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Administraţie

ÎPS Andrei urmează să primească titlul de cetățean de onoare al municipiului Dej

Publicat acum

pe

Potrivit informațiilor apărute pe site-ul Primăriei Municipiului Dej, ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, ar urma să primească titlul de „cetățean de onoare” al municipiului Dej.

Momentan, proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică și, cel mai probabil, acesta va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei ședințe ordinare a Consiliului Local Dej.

În conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Primarul Municipiului Dej propune spre dezbatere publică Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Dej Inaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, însoțit Raportul de specialitate, întocmit de Secretar din cadrul aparatului de specialitate al Primarului, proiect de hotărâre ce urmează a fi supus spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Dej.

Proiectul de hotărâre a fost publicat în data de 05.01.2018 pe site-ul Primăriei Municipiului Dej si la sediul Primăriei Municipiului Dej, str. 1 Mai nr. 2.

Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, cu privire la proiectul de act normativ, la sediul Primăriei municipiului Dej – Registratura/Compartimentul C.I.C., respectiv în format electronic pe adresa de e-mail primaria@dej.ro”, se arată în proiectul de hotărâre afișat pe site-ul primăriei.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Administraţie

DEJ | Mai mulți bani pentru călătoriile cu autobuzul. TRANSURB vrea să majoreze tarifele

Publicat acum

pe

Potrivit informațiilor apărute pe site-ul Primăriei Municipiului Dej, tarifele practicate de compania de transport public de persoane în municipiul Dej – TRANSURB, urmează să fie majorate.

Cel mai probabil, proiectul de hotărâre prin care vor fi majorate tarifele de operare ale autobuzelor TRANSURB va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei ședințe ordinare ale Consiliului Local Dej.

În conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Primarul Municipiului Dej propune spre dezbatere publică Proiect de Hotărâre privind majorarea tarifelor de transport cu autobuze în municipiul Dej , însoțit Raportul de specialitate, întocmit de Secretar din cadrul aparatului de specialitate al Primarului, proiect de hotărâre ce urmează a fi supus spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Dej.

Proiectul de hotărâre a fost publicat în data de 04.01.2018 pe site-ul Primăriei Municipiului Dej si la sediul Primăriei Municipiului Dej, str. 1 Mai nr. 2.

Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, cu privire la proiectul de act normativ, la sediul Primăriei municipiului Dej – Registratura/Compartimentul C.I.C., respectiv în format electronic pe adresa de e-mail primaria@dej.ro”, se arată în proiectul de hotărâre afișat pe site-ul primăriei.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare