Fost voleibalist la Unirea: „Radu Miclea m-a învăţat adevăratele valori”

Fost voleibalist la Unirea: „Radu Miclea m-a învăţat adevăratele valori”
loading...
andrei spanu volei

foto: sportulsalajean.ro

 

Unul dintre cei mai înalţi voleibalişti care au trecut pe la Unirea Dej a terminat Facultatea de Medicină cu 9,88. Este centrul campioanei CVM Tomis şi îşi blochează adversarii la cel mai înalt nivel în Liga Campionilor.

Andrei Spînu a acceptat să vorbească cu reporterii GSP şi a amintit de perioada petrecută la Dej. Centrul de 2,10 metri a dezvăluit şi cine este antrenorul dejean care i-a schimbat viaţa.

„Părinţii mei sunt medici, mama oftalmolog şi tata ortoped, şi au hotărât că putem avea o viaţă mai bună în România. Şi-au găsit amândoi posturi la Dej, aşa că ne-am mutat. La început a fost mai greu, dar m-am acomodat rapid, mai ales că am vorbit mereu româneşte în casă. De vreo doi ani aveam şi cetăţenie, aşa că am trecut repede peste probleme”, spune Spînu.

Puştiul de aproape doi metri a fost reperat rapid de profesorul de sport. „Nici nu ştiam cu ce se mănâncă voleiul. În schimb, eram înnebunit după baschet şi jucam mereu în curtea şcolii, dar la Dej nu era echipă de baschet. M-a luat de mână şi m-a dus în sală, unde am avut norocul să dau peste unul dintre cei mai buni antrenori români la nivel de juniori, Radu Miclea, un foarte bun mentor. M-a învăţat adevăratele valori în sport: munca, modestia, respectul faţă de adversar”, povesteşte Andrei.

Citeşte întreaga poveste pe GSP.ro.

loading...
Categorii: Sport

Despre autor

Răzvan Căucean

Jurnalist www.dej24.ro - Știri din Dej | Scriem istoria zi de zi

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*