Conectează-te cu noi

Administraţie

Primarul din Mica e în ”SILENZIO STAMPA” după sentința Curții de Apel Cluj

Publicat acum

pe

Tiberiu Zelencz Pavel Goron Mica

loading...

Tiberiu Zelencz a fost destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica, a anunțat recent Curtea de Apel Cluj. Cel mai afectat de această decizie, primarul Pavel Goron, pare că se află în silenzio stampa.

Sentința dată de Secția a III-a Contencios Administrativ și fiscal a Curții de Apel Cluj arată faptul că Tiberiu Zelencz a fost destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica, la data de 28 noiembrie 2014. Atunci, după două încercări eșuate (în 22 septembrie 2014 – lipsă de voturi și 27 octombrie 2014 – proiect retras de pe ordinea de zi de primar), consilierii locali din Mica au reușit să îl înlăture pe Tiberiu Zelencz din funcția de viceprimar al comunei Mica. Opt aleși au votat ”pentru” schimbare, doi au fost ”împotrivă”, un consilier s-a abținut de la vot, iar o altă opțiune a fost nulă, astfel că viceprimarul PSD a fost schimbat din funcție.

După o perioadă de aproape un an și trei luni de zile, Curtea de Apel Cluj i-a dat câștig de cauză, printr-o sentință definitivă și irevocabilă, lui Tiberiu Zelencz, cheltuielile de judecată, alături de indemnizația de viceprimar pe perioada cât nu și-a exercitat funcția, urmând a fi suportate din bugetul Consiliului Local Mica.

Vă reamintim, înainte de Curtea de Apel, și Tribunalul Cluj, secția mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă și asigurări sociale, anunța pe 9 iulie 2015 că Tiberiu Zelencz a fost destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica. După aproape 8 luni de la schimbarea mea din funcția de viceprimar, timp în care a existat un proces pe rol, instanța a hotărât anularea și suspendarea hotărârii de Consiliu prin care, în data de 28.11.2014, am fost schimbat din funcție. Mă bucur că s-a făcut dreptate, chiar dacă eu am susținut încă din momentul schimbării mele că proiectul de hotărâre inițiat de către primar a fost introdus ilegal pe ordinea de zi a ședinței”, declara la acel moment Zelencz.

De cealaltă parte, primarul Pavel Goron arăta pentru Dej24.ro, tot în luna iulie, că: ”O să atac decizia în contencios… Ceva este ilegal… Eu nu pot să înțeleg cum un judecător poate să dea o asemenea sentință. Adică în moment ce l-ai destituit… la legea 215, articolul 57 scrie clar, cum s-a ales așa va fi și destituit de către consilieri. Eu nu pot să înțeleg, în niciun caz, în moment ce îl dădeam afară pe legea 393 și din moment ce am respectat articolul 57, aliniatul 4 din legea 215/21, care scrie clar… se aleg/se destituie de către consiliul local. Am respectat și prevederile articolului 18, aliniatul 4 din legea 393, tot privind statutul aleșilor locali. Am respectat dispozțiile articolului 36, aniniatul 1, articolul 45, aliniatul 1, articolul 115 care scriu clar – consilierii sunt cei care hotărăsc, consilierii dau hotărâri și așa mai departe. Cum poate un judecător să vină să încalce asemenea? Au fost mulți destituiți în țară și în județul Cluj la niciunul. Asta înseamnă că România este o țară a politicului. Deci 100% este mână politică fiindcă eu nu pot să cred un om cu facultate, un judecător, poate să vină să încalce o hotărâre care-i dată de consiliul local. Eu am rămas surprins. Noi vom vom merge mai departe. (…) Toată procedura este legală sau dacă au vrut să se lege de altă procedură și de comisia juridică… articolul 44, dacă era ceva procedural cu comisia juridică să-și pună semnătura. Articolul 44 din legea 215 scrie clar, eu am pus cu 30 de zile înainte expunerea de motive, proiectul de hotărâri și scrie clar… dacă rapoartele prevăzute la aliniatul respectiv nu sunt întocmite în termen de 30 de zile, deci raportul comisiei juridice, înregistrarea proiectului se constituie implicit favorabilă. Deci nu avem ce comenta. S-a încălcat de către Judecătorie (…) Asta este procedură politică!”.

Decizia Tribunalului Cluj a fost atacată – așa cum anunța primarul – cu recurs, ”deznodământul” fiind anunțat acum, de Curtea de Apel Cluj: Tiberiu Zelencz a fost destituit ilegal din funcția de viceprimar al comunei Mica.

Dacă în iulie 2015, primarul Pavel Goron credea că ”e procedură politică”, că ”ceva e ilegal” și că ”România e o țară a politicului” și de aceea Tribunalul Cluj i-a dat câștig de cauză social-democratului, de data aceasta, după comunicarea deciziei Curții de Apel, edilul din Mica a intrat în silenzio stampa. Goron nu a dorit să facă declarații pentru Dej24.ro pe marginea acestui subiect și nici să precizeze când, și chiar dacă(!), Zelencz va fi repus în funcție.

Astăzi, Radio Fir l-a invitat pe Zelencz în studio pentru a vorbi despre acest subiect. Așa cum este normal, moderatorul emisiunii, Ioana Jeler a încercat de mai multe ori să îl contacteze pe primarul Pavel Goron pentru a-și putea spune și acesta punctul de vedere, însă edilul a fost de negăsit și nu a răspuns la telefon.

Rămân, așadar, două întrebări: <<mai crede Goron că totul a fost ”o procedură politică” și că ”România e o țară a politicului”?>> și mai ales <<când va fi repus fostul viceprimar în funcție?>>.

Administraţie

Dej | S-a VOTAT: banii pentru cultură și distracție, redirecționați către SĂNĂTATE – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, de la ora 15, într-o ședință de îndată. Acesta s-a ținut în sala mare a Primăriei, o încăpere mai spațioasă care le-a permis aleșilor – protejați corespunzător cu măști și mănuși – să păstreze o distanță de siguranță între ei.

Consilierii au avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre care a vizat ”aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej și al spitalului Municipal Dej”. Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, executivul a decis să redirecționeze banii alocați pentru organizarea Zilelor Municipiului Dej, Toroc FEST și altor evenimente către Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej și cabinetele medicale de medicină de familie.

Este vorba despre suma de 590.000 lei. Din aceasta se va achiziționa aparatură medicală de strictă necesitate la Spitalul Municipal Dej (aparatură ventilație artificială și alte dispozitive medicale), se vor cumpăra materiale de protecție, măști cu filtru, combinezoane de protecție și soluții pentru dezinfecție pentru personalul Ambulanței Dej, în timp ce la cabinetele de familie vor ajunge materiale necesare pentru buna desfășurarea a activității. Din aceeași sumă vor fi achiziționate materiale, echipamente, dezinfectanți și alimente pentru persoanele aflate în izolare.

Ședința prezidată de Anamaria Kovrig a durat doar 10 minute. Consilierii locali din Dej au votat în unanimitate proiectul de hotărâre și astfel banii alocați inițial culturii vor ajunge la capitolul ”sănătate”.

La final, deși nu există capitolul ”Diverse” la ședințele de îndată, consilierul Varga i-a cerut primarului să găsească o soluție pentru ca ședințele să se desfășoare online (la fel ca în alte orașe din țară). Morar Costan a dat asigurări că următoarea întrunire se va desfășura în acest fel.

Vezi declarațiile făcute în ședință în MATERIALUL VIDEO de mai jos:

GALERIE FOTO de la ședință pe pagina de facebook Dej24.ro:

Continuă să citești

Administraţie

Dej | Cele două spații UNDE ar putea fi cazați medicii, polițiștii, jandarmii sau pompierii, la nevoie

Publicat acum

pe

loading...

Cel puțin două locații sunt luate în calcul de autoritățile locale din Dej în cazul care cadre medicale, polițiști, pompieri sau jandarmi vor avea nevoie de cazare.

Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Dej a decis să asigure spații de cazare, în caz de nevoie, pentru cadrele medicale (Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej, medici de familie) care lucrează în Dej, precum și pentru polițiști, jandarmi sau pompieri.

Din informațiile noastre, cele șase camere de cazare de la Parcul Balnear Toroc sunt luate în calcul de autorități. Un alt spațiu la care s-a gândit executivul este cantina din Piața Agroalimentară, acolo unde sunt de asemenea camere de cazare.

Continuă să citești

Administraţie

Ședință de îndată, mâine, la Dej

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni mâine, 24 martie, de la ora 15, în cadrul unei ședințe de îndată.

Pe ordinea de zi se află un singur proiect de hotărâre care vizează ”aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej și al spitalului Municipal Dej”.

Proiectul are legătură cu măsurile anunțate astăzi de municipalitate (detalii AICI).

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare