Conectează-te cu noi

Politic

REZULTATE PARȚIALE! Cine sunt viitorii parlamentari ai județului Cluj

Publicat acum

pe

psd-vs-pnl

Rezultatele parțiale anunțate în această dimineață, la ora 07:00, de Biroul Electoral Central (BEC) arată care sunt viitorii parlamentari din județul Cluj.

Conform cifrelor comunicate de BEC în această dimineață la ora 07:00, la nivelul județului Cluj, PSD a fost învins de PNL, la o diferență de aproximativ două procente.

Senat:

PNL – 27,62%
PSD – 25,91%
USR – 15,29%
UDMR – 14,49%
ALDE – 5,39%
PMP – 3,15%

Camera Deputaţilor:

PNL – 27,98%
PSD – 26,14%
USR – 15,3%
UDMR – 14,55%
ALDE – 5,06%
PMP – 3,29%

În urma acestor rezultate, PNL Cluj ar urma să aibă rezervat în Parlamentul României un fotoliu de senator și trei de deputat, social-democrații clujeni s-ar alege cu un fotoliu de senator și două de deputat, în vreme ce UDMR și USR au garantate câte o poziție de deputat.

Potrivit listelor partidelor clujene și în urma rezultatelor parțiale comunicate de BEC, până în acest moment se cunosc 9 câștigători din cei 14 care îi revin județului Cluj:

Senat:

Marius Nicoară (PNL)
Vasile Ilea (PSD)

Camera Deputaților:

Florin Stamatian (PNL)
Adrian Oros (PNL)
Sorin Moldovan (PNL)

Horia Nasra (PSD)
Cornel Itu (PSD)

Emanuel Ungureanu (USR)

Csoma Botond (UDMR)

Vă reamintim, la nivelul municipiul Dej, din totalul de 32.629 de persoane înscrise pe listele electorale permanente, s-au prezentat la urne doar 36,65%, în vreme ce la nivel național s-au prezentat doar 39,49% dintre români.

 

Știre în curs de actualizare… Revenim cu detalii!

CITEȘTE ȘI:

Cornel Itu a câștigat un nou mandat de DEPUTAT! La nivelul județului Cluj, PSD a fost învins de PNL

Politic

Parlamentar de lângă Dej, propus de PSD ministru al Apelor și Pădurilor

Publicat acum

pe

Un parlamentar care a lucrat mai mulți ani în municipiul Dej este foarte aproape de a deveni ministru al Apelor și Pădurilor.

Ioan Deneș (49 de ani), senator de Bistrița aflat la al doilea mandat, a fost propus de PSD ministru al Apelor și Pădurilor. Deneș a trecut de la PNL la PSD în 2014, după ruperea USL. Înainte, Deneș a fost consilier local în Beclean și consilier județean în CJ Bistrița.

În perioada februarie 2007 – decembrie 2012 a fost director comercial la SC Termotec SRL Dej, în perioada 1997 – februarie 2007 a deţinut funcţia de director comercial în cadrul SC Profing SRL Beclean, în timp ce între anii 1993 şi 1997 a fost profesor la un centru de plasament din Beclean.

Ioan Deneș a terminat studiile Universităţii Tehnice Cluj Napoca şi a obţinut definitivatul ca profesor în anul 1996.

Social-democratul s-a născut în comuna Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud, la numai 35 de kilometri de Dej.

Continuă să citești

Politic

Centura ocolitoare a municipiului Dej, o prioritate pentru deputatul Cornel Itu

Publicat acum

pe

Construirea centurii ocolitoare a municipiului Dej este o prioritate pentru deputatul dejean Cornel Itu, încă din anul 2013, de când a început să semnaleze în mod constant necesitatea și oportunitatea acestui obiectiv.

Având în vedere că Legea bugetului de stat pentru anul 2018 a intrat în dezbaterea comisiilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, am depus un amendament în care solicit suplimentarea sumei alocate Ministerului Transporturilor (la capitolul fonduri nerambursabile) cu suma de 25,4 milioane de euro în scopul construirii centurii ocolitoare a municipiului Dej.

În baza tuturor exemplelor, prognozei și a studiilor de trafic din domeniul infrastructurii rutiere este evident că o astfel de arteră de transport e vitală pentru dezvoltarea economică a zonei și reducerea poluării oricărui municipiu cu populație medie sau crescută. Pe de altă parte, orice mic incident care apare în momentul de față la intrarea sau la ieșirea din municipiul Dej, fie chiar și o banală pană de cauciuc, perturbează grav circulația rutieră (având în vedere că drumurile naționale pe aceste sectoare sunt prevăzute doar cu cu o bandă pe sens), blocând circulația pe distanță de kilometri, municipiul fiind situat la intersecția drumurilor naționale deschise circulației europene, DN 1C și DN 17 (punct de intersecție între municipiile Bistrița, Baia Mare și Cluj-Napoca)”, a declarat deputatul Cornel Itu.

Continuă să citești

Politic

Vicențiu Știr, de Ziua României: ”O zi în care trei culori încărcate de istorie reușesc…”

Publicat acum

pe

Dejeanul Vicențiu Știr, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

”Astăzi este despre România, despre cei care au pus dragostea de țară mai presus de propria viață și care de-a lungul timpului au luptat pentru apărarea granițelor țării noastre. Este o zi specială, despre fiecare dintre noi, o zi în care trei culori încărcate de istorie reușesc să ne unească pe toți într-un singur gând. Astăzi voi fi la Dej, acolo unde voi depune o coroană de flori în memoria celor căzuți la datorie.

La mulți ani România! 
La mulți ani tuturor românilor!”, a transmis președintele ALDE Dej, cu ocazia acestei sărbători.

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare