TRADIȚII și OBICEIURI de Moș Nicolae: Ce cadouri nu ar trebui să le dăruiești celor dragi, pentru că aduc ghinion

loading...

Mos Craciun Nicolae

Decembrie este luna cadourilor, iar primul prilej pentru a le aduce un strop de bucurie celor dragi este, fără doar și poate, ziua de 6 Decembrie, când este sărbătorit Moș Nicolae, sfântul despre care se spune că lasă în ghetuțele celor mici fie daruri, fie nuielușe.

Înfățișat, în tradiția populară, călare pe un cal alb, purtând o barbă albă, bogată, pe care atunci când o scutură peste pământ, cad fulgi de nea, Moș Nicolae aduce bucurie copiiilor, căci este așteptat cu drag.

De asemenea, despre această zi se spune că oamenii trebuie să aducă în casa lor crenguțe de măr, ce vor fi puse într-un vas cu apă. Dacă vor înmuguri până la Anul Nou, toți membrii familiei vor avea noroc în anul următor.

Un alt ritual desfășurat în această zi sfântă este respectat în Muntenia, unde în ajunul sărbătorii, fetele se adună în casa unde este o tânără ce-și dorește să se căsătorească și pregătesc plăcinte. Ulterior, se adună băieții din sat, care degustă preparatele aburinde.

Tradiția populară spune, de asemenea, că de Moș Nicolae este bine să nu le facem celor dragi cadouri ce conțin obiecte ascuțite. Astfel, sunt nerecomandate trusele cosmetice, dar și obiectele de culoare neagră. De asemenea, nici cravatele și fularele ori mărgele, căci aduc ghinion.

Sursa: Ele.ro

loading...
Categorii: Naţional

Despre autor

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*