Conectează-te cu noi

Eveniment

A decedat și fetița implicată în accidentul din Urișor. Mai multe organe au fost donate

Publicat acum

pe

Fetița de 10 ani, rănită grav în accidentul feroviar din Urișor, a decedat pe un pat de spital din Cluj.

La o săptămână după ce mama ei a murit, s-a stins și copila de 10 ani rănită grav în accidentul din Urișor. Familia a decis ca organele fetei să fie donate, astfel că de la ea s-au prelevat ficatul, rinichii, cordul, plămânii și țesuturi osoase.

”La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca o tragedie a făcut ca un copil de 10 ani să schimbe destinele a patru oameni. Astfel, prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac.

Doi pacienți au fost salvați prin transplant renal efectuat la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj. Ficatul a ajuns la Centrul de Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni. Totodată, deoarece pe teritoriul României nu au existat receptori compatibili, la Cluj au fost prezente echipele de prelevare cord și plămân ale centrelor de transplant din Torino și Bergamo, organele prelevate salvând viețile altor doi oameni care nu aveau altă șansă.

Mulțumim din suflet familiei!

Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească. Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi. Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil. Mulțumim din suflet familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate”, au transmis reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

Vă reamintim, tragedia s-a petrecut pe 16 august. Șoferul unui microbuz ar fi vrut să evite aglomerația de pe DN1C, așa că a ales o scurtătură, pe un drum agricol. Acolo, autovehiculul a fost lovit în plin de un tren regio expres.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER