Conectează-te cu noi

Social-Cultură

A fost instalat un nou preot în Parohia Suarăș – FOTO

Publicat acum

pe

Duminică, 12 august 2018, la Parohia Ortodoxă Română Suarăș din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Dej a fost instalat un nou preot paroh.

Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată de părintele protopop Ioan Buftea. În cuvântul de învățătură, intitulat „Creștinii, fiii Maicii Domnului”, părintele protopop a subliniat cât de importantă este dragostea și ascultarea față de Maica Domnului.

După terminarea Sfintei Liturghii, părintele Silviu Cristian Cârlogea a fost prezentat în fața credincioșilor și instalat oficial în postul de preot paroh, conform Hotărârii Permanenței Consiliului Eparhial.

Conform tradiției, părintele protopop i-a înmânat noului preot simbolurile și totodată fundamentele misiunii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce, precum și cheia bisericii, cu îndemnul de a sluji cu timp și fără timp în mijlocul credincioșilor ce i s-au încredințat spre păstorire.

La final, părintele Cristian a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra familiei sale, Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului pentru încrederea acordată, părintelui protopop pentru frumosul cuvânt de învățătură și pentru tot sprijinul acordat, familiei pentru toată susținerea și nu în ultimul rând tuturor credincioșilor pentru frumoasa primire.

Din partea Consiliului Parohial, noul preot paroh a primit în dar o icoană cu chipul Maicii Domnului.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER