Conectează-te cu noi

Social-Cultură

A suferit un accident, iar acum e internată la Spitalul Municipal Dej. Citește toată povestea

Publicat acum

pe

Beatrice studenta

La 22 de ani zace într-un salon la Terapie Intensivă, la Spitalul Municipal din Dej, după un accident grav suferit în SUA. Andreea Beatrice a fost într-o zi o studentă obișnuită.

Fără mamă, decedată în urmă cu trei ani și cu tatăl plecat în Italia, Andreea Beatrice a plecat în iunie 2014 în SUA, cu “work and travel”, iar în luna august a suferit un accident, a căzut cu bicicleta și s-a lovit la cap. A fost ținută într-un spital câteva ore, iar apoi a intrat în stare de inconștiență, suferind un atac cerebral. A fost mutată cu elicopterul la un altul, tot în Statele Unite și operată șase ori pe creier. Abia acum trei săptămâni a ajuns în România, dar direct la Dej, unde a fost internată de o mătușă la Spitalul Municipal. Până în acest moment, Beatrice n-a fost consultată de niciun medic clujean, iar cea care o are în grijă nu are de gând s-o aducă în Cluj. “Am avut posibilitatea la Neuro, dar n-am vrut, nu sunt condiții mai bune decât în Dej. Ea trebuie să facă kinetoterapie și exerciții de vorbire”, a motivat pentru actualdecluj.ro Elena Toth, mătușa Andreei.

Mătușa fetei spune că Andreea ar avea nevoie de kinetoterapie și exerciții de vorbire. Aceasta susține că de când a internat-o în Dej, fata a început să se simtă mai bine. “A avut câteva intervenții pe creier în SUA. A fost spitalizată până în 4 aprilie, iar apoi a fost adusă în țară. A fost mai bine, dar apoi a decăzut. Acum este alimentată printr-un tub digestiv, e imobilizată la pat. În Cluj nu prea erau opțiuni, era clinica de Neuro, dar n-am dorit, pentru că nu sunt condiții foarte bune. Ea are nevoie de kinetoterapie pentru că sunt atrofiați mușchii de la șederea în pat. Are nevoie de vorbire și de mișcare. Oricum de când a sosit acasă se simte mult mai bine. Divinitatea o poate salva, divinitatea și medicii”, a povestit Elena Toth.

Mătușa Andreei insistă ca fata să rămână la Terapie Intensivă în Dej, cu toate că ea locuiește în Cluj-Napoca.

Citește întreaga poveste pe actualdecluj.ro.

ACTUALIZARE: ”Spitalul Municipal Dej deține toate condițiile necesare tratamentului pacientei menționate, atât dotarea cu aparatură medicală și medicamente, cât și personal superior și mediu (medici, asistente, kinetoterapeut, maseur). Medicii care se ocupă de caz, în special medicul neurolog și medicul anestezist au o foarte bună calificare profesională, la același nivel cu colegii noștri din Cluj-Napoca, și nu este prima dată când preiau pacienți din clinicile universitare datorită lipsei cronice de locuri din secțiile de terapie intensivă. De asemenea, la nivelul spitalului există un computer tomograf, astfel încât nu este necesară deplasarea pacientei în Cluj pentru efectuarea acestei investigații”, a declarat pentru Dej24.ro Antonela Nicoară, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Dej.

Social-Cultură

Programul cinematografului 3D din Dej! Ce filme vor rula în perioada 13 – 19 decembrie

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal Dej, în perioada în perioada 13 – 19 decembrie.

VINERI – 13 decembrie 2019

  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI, 100 MIN.)

SÂMBĂTĂ – 14 decembrie 2019

  • ORA 11:00 – GRINCH (DESENE ANIMATE DUBLATE ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 90 MIN)
  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

MARȚI – 17 decembrie 2019

  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

MIERCURI – 18 decembrie 2019

  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

JOI – 19 decembrie 2019

  • ORA 16:00 – CARDINALUL (BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

Continuă să citești

Social-Cultură

Recunoaștere internațională pentru Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Luni, 16 decembrie 2019, incepând cu ora 12, în sala de festivități a Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej va avea loc ceremonia de instalare pe fațada liceului a plăcii care atestă dobândirea distincției „Label France Education”.

„Label France Education” este o marcă de calitate atribuită de Ministerul Francez al Afacerilor Externe (după avizul unei comisii consultative interministeriale, compusă din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educației Naționale, Agenției pentru învățământ Francez în Străinătate și Misiunii Laice Franceze) instituțiilor școlare străine care asigură, în afara granițelor Franței și în cadrul propriului sistem de învățământ național, un învățământ bilingv francofon de excelență.

La acest eveniment vor participa oficcialități, cadre didactice și elevi ai instituței de învățământ dejene.

Continuă să citești

Social-Cultură

DEJ | Peste 200 de colindători prezenți la cea de-a VII-a ediție a concertului de colinde „Colind din suflet de copil” – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Marți, 10 decembrie, începând cu ora 17:00, la Biserica Ortodoxă Dej I, cu Hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Dej, s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a concertului de colinde „Colind din suflet de copil”.

Evenimentul cultural-religios a fost organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej și Școlile Gimnaziale din cuprinsul teritorial al Protopopiatului Dej. Au participat peste 200 de colindători, pregătiți și însoțiți de profesorii de religie, de alte cadre didactice, precum și de conducătorii instituțiilor de învățământ.

Au participat copii de la 12 Școli Gimnaziale după cum urmează: Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej, Liceul Tehnologic Special, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, Școala Gimnazială Bobâlna, Școala Gimnazială Cășeiu, Școala Gimnazială Câțcău, Școala Gimnazială Chiuiești, Școala Gimnazială Cuzdrioara, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Dej, Școala Gimnazială Nireș, Școala Gimnazială Nr. 1 Dej și Școala Gimnazială Vad.

Prin implicarea parohiilor din municipiul Dej, toți colindătorii au primit daruri, ele fiind împărțite de către voluntarii de la Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din Dej.

Doresc să mulțumesc tuturor, bunului Dumnezeu, părintelui mitropolit Andrei, care a acceptat cu bucurie invitația de a fi în mijlocul nostru în această seară, reprezentanților Radio Renașterea, care s-au ocupat de sonorizarea concertului, preoților din Dej, profesorilor care s-au implicat pentru reușita acestui eveniment, părinților și în mod deosebit copiilor, care, prin glasurile lor îngerești, ne-au adus vestea cea bună a venirii Domnului Hristos. Părinții și profesorii se ocupă zilnic de educația și formarea copiilor pentru viață, iar în seara aceasta am văzut cu toții roadele muncii lor”, a subliniat preotul protopop Ioan Buftea.

Seara s-a încheiat cu tradiționalul colind „O ce veste minunată”, cântat de toți cei prezenți în biserică.

La acest eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și un număr mare de copii, părinți și bunici.

FOTO – Adrian Sălăjean

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare