Conectează-te cu noi

Social-Cultură

A suferit un accident, iar acum e internată la Spitalul Municipal Dej. Citește toată povestea

Publicat acum

pe

Beatrice studenta

La 22 de ani zace într-un salon la Terapie Intensivă, la Spitalul Municipal din Dej, după un accident grav suferit în SUA. Andreea Beatrice a fost într-o zi o studentă obișnuită.

Fără mamă, decedată în urmă cu trei ani și cu tatăl plecat în Italia, Andreea Beatrice a plecat în iunie 2014 în SUA, cu “work and travel”, iar în luna august a suferit un accident, a căzut cu bicicleta și s-a lovit la cap. A fost ținută într-un spital câteva ore, iar apoi a intrat în stare de inconștiență, suferind un atac cerebral. A fost mutată cu elicopterul la un altul, tot în Statele Unite și operată șase ori pe creier. Abia acum trei săptămâni a ajuns în România, dar direct la Dej, unde a fost internată de o mătușă la Spitalul Municipal. Până în acest moment, Beatrice n-a fost consultată de niciun medic clujean, iar cea care o are în grijă nu are de gând s-o aducă în Cluj. “Am avut posibilitatea la Neuro, dar n-am vrut, nu sunt condiții mai bune decât în Dej. Ea trebuie să facă kinetoterapie și exerciții de vorbire”, a motivat pentru actualdecluj.ro Elena Toth, mătușa Andreei.

Mătușa fetei spune că Andreea ar avea nevoie de kinetoterapie și exerciții de vorbire. Aceasta susține că de când a internat-o în Dej, fata a început să se simtă mai bine. “A avut câteva intervenții pe creier în SUA. A fost spitalizată până în 4 aprilie, iar apoi a fost adusă în țară. A fost mai bine, dar apoi a decăzut. Acum este alimentată printr-un tub digestiv, e imobilizată la pat. În Cluj nu prea erau opțiuni, era clinica de Neuro, dar n-am dorit, pentru că nu sunt condiții foarte bune. Ea are nevoie de kinetoterapie pentru că sunt atrofiați mușchii de la șederea în pat. Are nevoie de vorbire și de mișcare. Oricum de când a sosit acasă se simte mult mai bine. Divinitatea o poate salva, divinitatea și medicii”, a povestit Elena Toth.

Mătușa Andreei insistă ca fata să rămână la Terapie Intensivă în Dej, cu toate că ea locuiește în Cluj-Napoca.

Citește întreaga poveste pe actualdecluj.ro.

ACTUALIZARE: ”Spitalul Municipal Dej deține toate condițiile necesare tratamentului pacientei menționate, atât dotarea cu aparatură medicală și medicamente, cât și personal superior și mediu (medici, asistente, kinetoterapeut, maseur). Medicii care se ocupă de caz, în special medicul neurolog și medicul anestezist au o foarte bună calificare profesională, la același nivel cu colegii noștri din Cluj-Napoca, și nu este prima dată când preiau pacienți din clinicile universitare datorită lipsei cronice de locuri din secțiile de terapie intensivă. De asemenea, la nivelul spitalului există un computer tomograf, astfel încât nu este necesară deplasarea pacientei în Cluj pentru efectuarea acestei investigații”, a declarat pentru Dej24.ro Antonela Nicoară, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Dej.

Social-Cultură

Dejeanul care studiază în Marea Britanie clima ultimilor 500.000 de ani: „România va fi printre cele mai afectate de schimbările climatice“

Publicat acum

pe

loading...

Trecutul Terrei poate da o serie de indicii despre cum ar putea să arate viitorul ei. Şi chiar dacă planeta trece printr-o perioadă de schimbări fără precedent în ultimele sute de ani, nu există niciun dubiu că situaţia se va autoregla. Acestea sunt doar câteva dintre ideile susţinute de Vasile Ersek, specialist în paleoclimatologie la Universitatea Northumbria din Newcastle.

Vasile Ersek (42 de ani) este originar din Dej (judeţul Cluj), are o licenţă la Facultatea de Biologie şi Geologie, profilul Geologie Tehnică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, şi are un master la Mississippi State University. Şi-a luat doctoratul în 2008 la Oregon State University unde a fost timp de mai mulţi ani lector, după care a fost angajat ca şi cercetător la Oxford University, în cadrul Departamentul de Ştiinţele Pământului.

Din 2013 s-a mutat la Northumbria University în Newcastle, unde este profesor şi cercetător, fiind specialist în paleoclimatologie şi geochimie. Ca paleoclimatolog, Ersek, studiază cu precădere schimbările climatice din ultimii 500.000 de ani.

„Adevărul” a discutat cu profesorul român din Newcastle despre problemele climatologice şi cauzele lor, în încercarea de a afla în ce măsură viitorul Terrei poate semăna cu trecutul îndepărtat şi, mai ales, care sunt predicţiile climatologilor pe termen scurt, dar şi mediu şi lung.

Continuarea articolului, AICI!

Continuă să citești

Social-Cultură

Batalionul 811 Infanterie „DEJ” va aniversa, vineri, 25 de ani de la înfiinţare

Publicat acum

pe

loading...

Batalionul 811 Infanterie „DEJ” va aniversa vineri, 28 februarie, 25 de ani de la înfiinţare. Ceremonia dedicată acestui eveniment se va desfăşura, de la ora 12, la sediul batalionului, în prezenţa reprezentanţilor eşaloanelor superioare, a reprezentanţilor autorităţilor publice locale, a celor din cadrul structurilor Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, a membrilor familiilor militarilor batalionului şi a altor invitaţi.

Batalionul 811 Infanterie „DEJ” a fost înfiinţat la 1 martie 1995 în baza Ordinului General al ministrului apărării naţionale cu nr. OG-2 / 1995, în localitatea Dej.

Obţinând rezultate foarte bune la toate activităţile desfăşurate şi dând dovadă de un înalt profesionalism, Batalionul 811 Infanterie „DEJ” a câştigat încrederea eşaloanelor superioare, astfel încât a fost nominalizat să participe cu efective şi tehnică la peste 30 de exerciţii şi aplicaţii naţionale şi internaţionale precum și la 5 misiuni în teatrele de operații: Kosovo – 2002, Irak – 2003 și 2006, Afganistan – 2010 și 2015.

Experienţa dobândită în cadrul misiunilor din teatrele de operaţii, profesionalismul militarilor şi valorile înrădăcinate de-a lungul celor 25 de ani, a transformat batalionul într-una dintre unităţile de elită ale Armatei României.

Continuă să citești

Social-Cultură

Programul cinematografului 3D din Dej! Ce filme vor rula în perioada 25 – 29 februarie

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal Dej, în perioada în perioada 25 – 29 februarie.

MARȚI – 25 februarie 2020

  • ORA 16:00 – DAD’S ARMY („ARMATA TATĂLUI” FILM, COMEDY/WAR, A.P. -12 ANI, 100 MIN.)

MIERCURI – 26 februarie 2020

  • ORA 16:00 – ENTURAGE („ANTURAJ”, DRAMA/COMEDY, A.P. -12 ANI , 100 MIN.)

JOI – 27 februarie 2020

  • ORA 16:00 – ABSOLUTELY ANYTHING („ABSOLUT TOTUL”, COMEDY/SCI-FI, A.P. -12 ANI, 100 MIN.)

VINERI – 28 februarie 2020

  • ORA 16:00 – THE DICTATOR („DICTATORUL” FILM, COMEDY, N.-15 ANI , 100 MIN.

SÂMBĂTĂ – 29 februarie 2020

  • ORA 11:00 – HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 2 (FILM ANIMAȚIE, 3D DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 113 MIN)
  • ORA 16:00 – AN AFFAIR TO REMEMBER („O AVENTURĂ DE NEUITAT”, FILM, MUSICAL/ROMANCE , A.G., 110 MIN.)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare