Social-Cultură
A suferit un accident, iar acum e internată la Spitalul Municipal Dej. Citește toată povestea
Publicat acum
9 anipe
La 22 de ani zace într-un salon la Terapie Intensivă, la Spitalul Municipal din Dej, după un accident grav suferit în SUA. Andreea Beatrice a fost într-o zi o studentă obișnuită.
Fără mamă, decedată în urmă cu trei ani și cu tatăl plecat în Italia, Andreea Beatrice a plecat în iunie 2014 în SUA, cu “work and travel”, iar în luna august a suferit un accident, a căzut cu bicicleta și s-a lovit la cap. A fost ținută într-un spital câteva ore, iar apoi a intrat în stare de inconștiență, suferind un atac cerebral. A fost mutată cu elicopterul la un altul, tot în Statele Unite și operată șase ori pe creier. Abia acum trei săptămâni a ajuns în România, dar direct la Dej, unde a fost internată de o mătușă la Spitalul Municipal. Până în acest moment, Beatrice n-a fost consultată de niciun medic clujean, iar cea care o are în grijă nu are de gând s-o aducă în Cluj. “Am avut posibilitatea la Neuro, dar n-am vrut, nu sunt condiții mai bune decât în Dej. Ea trebuie să facă kinetoterapie și exerciții de vorbire”, a motivat pentru actualdecluj.ro Elena Toth, mătușa Andreei.
Mătușa fetei spune că Andreea ar avea nevoie de kinetoterapie și exerciții de vorbire. Aceasta susține că de când a internat-o în Dej, fata a început să se simtă mai bine. “A avut câteva intervenții pe creier în SUA. A fost spitalizată până în 4 aprilie, iar apoi a fost adusă în țară. A fost mai bine, dar apoi a decăzut. Acum este alimentată printr-un tub digestiv, e imobilizată la pat. În Cluj nu prea erau opțiuni, era clinica de Neuro, dar n-am dorit, pentru că nu sunt condiții foarte bune. Ea are nevoie de kinetoterapie pentru că sunt atrofiați mușchii de la șederea în pat. Are nevoie de vorbire și de mișcare. Oricum de când a sosit acasă se simte mult mai bine. Divinitatea o poate salva, divinitatea și medicii”, a povestit Elena Toth.
Mătușa Andreei insistă ca fata să rămână la Terapie Intensivă în Dej, cu toate că ea locuiește în Cluj-Napoca.
Citește întreaga poveste pe actualdecluj.ro.
ACTUALIZARE: ”Spitalul Municipal Dej deține toate condițiile necesare tratamentului pacientei menționate, atât dotarea cu aparatură medicală și medicamente, cât și personal superior și mediu (medici, asistente, kinetoterapeut, maseur). Medicii care se ocupă de caz, în special medicul neurolog și medicul anestezist au o foarte bună calificare profesională, la același nivel cu colegii noștri din Cluj-Napoca, și nu este prima dată când preiau pacienți din clinicile universitare datorită lipsei cronice de locuri din secțiile de terapie intensivă. De asemenea, la nivelul spitalului există un computer tomograf, astfel încât nu este necesară deplasarea pacientei în Cluj pentru efectuarea acestei investigații”, a declarat pentru Dej24.ro Antonela Nicoară, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Dej.