Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Acțiune a polițiștilor în județul Cluj, pentru verificarea operațiunilor cu substanțe periculoase

Publicat acum

pe

....

Polițiștii au indisponibilizat aproape 2.500 de kg. și 388 de litri de substanțe toxice folosite pentru protecția plantelor, în urma unei acțiuni desfășurate, în 18 județe, pentru verificarea respectării legislației în domeniul operațiunilor cu substanțe periculoase.

....

În perioada 29 martie — 31 mai, Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a coordonat o acțiune la nivel național, pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenții economici înregistrați sau autorizați să efectueze operațiuni cu produse de protecție a plantelor.

Polițiștii au acționat în județele Alba, Bistrița — Năsăud, Brașov, Caraș — Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea.

Astfel, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, cu sprijinul unităților fitosanitare, Gărzii de Mediu și al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări și controale la 626 de agenți economici care efectuează operațiuni cu acest tip de produse.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 74 de infracțiuni, dintre care 51 prevăzute de O.U.G. nr. 195/ 2005 privind protecția mediului, 18 prevăzute de Codul Penal și cinci la alte legi speciale. Pentru comiterea acestor fapte, polițiștii cercetează 72 de persoane.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 113.280 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au indisponibilizat în vederea confiscării 2.446 de kg. și 388 de litri de diverse produse de protecție a plantelor.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER