Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Activitate intensă în ultima săptămână. Mii de amenzi date de polițiștii clujeni

Publicat acum

pe

Politia noaptea masina

În perioada 18-23 decembrie, poliţiştii clujeni au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutier şi de investigaţii criminale au efectuat acţiuni specifice muncii de poliţie.

În urma acţiunilor, au fost constatate 70 infracţiuni (judiciare, economice şi de altă natură). Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.245 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 240.000 de lei, dintre care 209 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

Pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să aplice 898 sancţiuni contravenţionale, dintre care 196 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 10 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 90 permise de conducere şi au retras 26 certificate de înmatriculare.

În domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii economice au fost derulate activităţi specifice, fiind efectuate 192 de controale.

Astfel, au fost verificate 89 societăţi comerciale şi 103 persoane fizice care desfăşoară activităţi de comerţ.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 65 sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 55.000 lei. De asemenea, au fost constatate 5 infracţiuni, dintre care 2 de evaziune fiscală. Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării produse în valoare de peste 3.800 lei.

În domeniul prevenirii şi combaterii furturilor de animale au fost efectuate 24 controale, fiind verificate 10 transporturi de animale. În acest sens, au fost aplicate 181 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 55.000 lei.

Pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de material lemnos şi a pomilor de Crăciun au fost derulate 48 de acţiuni. Poliţiştii au aplicat 317 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 91.000 lei.

Au fost ridicaţi în vederea confiscării peste 61 metri cubi material lemnos, în valoare de peste 18.000 lei. De asemenea, poliţiştii au ridicat 2.058 pomi de Crăciun, valoarea aproximativă a acestora fiind de 86.000 lei.

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER