Conectează-te cu noi

Politic

ALEGERI LOCALE 2024. Momentan sunt trei candidați pentru funcția de primar al Dejului

Publicat acum

pe

2024 va fi un an aparte din punct de vedere electoral, dat fiind că vom avea patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. 

Cele mai așteptate alegeri pentru locuitorii Dejului vor fi localele. Acestea vor avea loc undeva la finalul lunii septembrie, cel mai probabil în data de 29. La nivelul municipiului Dej, se cunosc deja trei candidați care râvnesc la fotoliul de primar: Morar Costan (PNL), Alina Meșter (USR) și Mircea Biban (PSD). Doar ultimii doi și-au anunțat însă, oficial, intenția de a candida la alegerile locale din toamnă și au fost confirmați de partid.

Conform unor surse Dej24.ro, un al patrulea nume vehiculat este cel al lui Petronel Măluțan, acesta urmând să fie reprezentantul AUR la locale. Momentan nu există informații despre candidați independenți sau reprezentanți ai altor partide – precum PMP sau UDMR – interesați de funcția de primar al Dejului.

Deși potrivit legii campania electorală este interzisă , ”bătălia” pentru fotoliul de edil a început deja sub diferite forme, atât în online, cât și ”pe stradă”. Totuși, va trebui să așteptăm până la toamnă pentru a vedea cui acordă dejenii votul lor de încredere și cine va conducea urbea până în 2028.

Vă reamintim, în urmă cu patru ani, Morar Costan (PNL) a câștigat detașat alegerile, cu 50,32%. Pe locul secund, dar la distanță mare, s-a clasat Alexandrina Haranguș (USRPLUS), cu 12,83%, podiumul fiind completat de Vasile Sălătioan (PSD), cu 12,80%. Ioan Făt (ALDE) – 10,48%, Traian Mureșan (PMP) – 7,39% și Vasile Revnic (Pro România) – 6,12% au fost ceilalți trei candidați.

Nu uita să te abonezi GRATUIT la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi în timp real cele mai importante știri din Dej! Click AICI, apoi apasă ”Urmărește” (dreapta sus)!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER