Conectează-te cu noi

Politic

”Președinte” PMP Cluj, contestat de partid, validat în funcția de consilier județean

Publicat acum

pe

Conform unui comunicat de presă PMP Cluj, ”luni, 18 decembrie 2023, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au trimis spre Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, o sesizare penală prin care procurorii sunt informați cu privire la două infracțiunii, care ar fi avut loc tocmai în sala de judecată a Curții de Apel Cluj, în cadrul ședinței de la ora 9:00”.

Conform aceluiași comunicat, remis de Vasile-Cristian Lungu, “cauza pe rol era validarea unui consilier județean supleant, Maxim Andrei, care susținea că validarea trebuie făcută, de vreme ce îndeplinește toate condițiile, inclusiv condiția de a fi membru al partidului pe lista căruia a fost ales în 2020, în acest caz Partidul Mișcarea Populară.

Conform cerințelor Codului administrativ calitatea de membru al partidului se confirmă în scris de „conducerea acestuia”. Problema a survenit în momentul în care, pentru a dovedi instanței că este încă membru al PMP, deși fusese exclus din partid, Maxim Andrei a prezentat o adeverință în fața Curții de Apel Cluj, adeverință semnată chiar de el și pe care a semnat-o în calitate de președinte al PMP Cluj.

Asta deși, în dosarul nr. 3909/117/2023, instanța Tribunalului Cluj i-a anulat presupusa calitatea de președinte al PMP Cluj. Sentința din dosarul nr. 3909/117/2023 pronunțată de Tribunalul Cluj şi prin care Maxim Andrei și-a pierdut această calitate, deși nu este definitivă, are autoritate de lucru judecat provizorie. Cu alte cuvinte, la data semnării de Maxim Andrei, 18.12.2023, a adresei prezentate în fața Curții de Apel, el nu avea calitatea de președinte al PMP Cluj și, în consecință, nu reprezenta „concederea partidului” pentru a-și putea valida propria calitate de membru PMP.

Mai mult de atât, pentru a reuși să convingă Curtea de Apel Cluj în ceea ce privește faptul că este încă membru al PMP, Maxim Andrei a prezentat încă un înscris în original semnat de o profesoară, Boca Ioana-Liana-Aurora, de la Colegiul George Coșbuc, care a semnat în calitate de Secretar General al PMP Cluj că Maxim Andrei ar fi avut calitatea de membru PMP. Însă, în ceea ce o privește pe doamna Boaca Ioana-Liana-Aurora, din informațiile obținute de la PSD Cluj, aceasta este membru al organizație municipale PSD Cluj-Napoca, organizație la ale cărei ședințe participă în mod activ.

Prezent la termenul de luni avocatul Partidul Mișcarea Populară și Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj, cu privire la cele două înscrisuri depuse în fals de Maxim Andrei, respectiv cu privire la înscrisul semnat de doamna Boca Ioana Liana Aurora și cel semnat de Maxim Andrei pentru sine, a cerut înscrierea în fals întrucât avea dovezi clare că Boca Ioana-Liana-Aurora este membru PSD și, în consecință, nu putea să semneze nici un fel de act pentru PMP.

Pentru a fi siguri că nu sesizează procurorii fără o bază legală, magistrații Curții de Apel Cluj l-au întrebat pe intimatul Maxim Andrei dacă înțelege foarte bine și clar să se folosească de ambele înscrisuri depuse la dosar. Deși ar fi ezitat la început, dar probabil mânat de disperarea de a fi consilier județean cu orice preț, acesta a afirmat că se folosește de ambele înscrisuri în fața Curții de Apel Cluj. 

Astfel, instanța, în temeiul art. 305 C.pr.civ., a redactat un proces verbal, iar înscrisul cu privire la care s-a făcut înscrierea în fals, prin care se adeverește că Maxim Andrei figurează în baza de date a Partidului Mișcarea Populară filiala Cluj, emis la data de 18.12.2023, semnată de Secretar General PMP Boca Ioana Liana Aurora, a fost trimis către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”, se arată în comunicatul remis de Vasile-Cristian Lungu, de la PMP Cluj

sursă: comunicat de presă PMP Cluj

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER