Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Batalionul 811 Infanterie ”Dej” are un nou comandant – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

....

Batalionul 811 Infanterie ”Dej” are începând de astăzi un nou comandant în persoana lt. col. Emanuel Ciobanu.

Astăzi, de la ora 14, la sediul Batalionului 811 Infanterie ”Dej”, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii batalionului. În cadrul acesteia, lt. col. Adrian Burlacu (devenit comandant pe 12 ianuarie 2018, detalii și imagini AICI) a predat Drapelul de luptă și comanda unității lt. col. Emanuel Ciobanu.

....

Ceremonia a debutat cu primirea raportului col. dr. Ioan Marian Cristurean (locțiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”), intonarea Imnului Național al României și citirea ordinelor de mutare și avansare ale lt. col. Adrian Burlacu, respectiv citirea ordinului de detașare și împuternicire a lt. col. Emanuel Ciobanu. Festivitatea a continuat cu predarea Drapelului de luptă, alocuțiunile rostite cu această ocazie și defilarea militarilor batalionului. De asemenea, lt. col. Adrian Burlacu a primit o diplomă de ”Dragon de Onoare”, steagul de identificare al batalionului și o plachetă aniversară.

Noul comandant al batalionului, lt. col Emanuel Ciobanu s-a născut la Iași și are 41 de ani. Acesta a urmat Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” (Sibiu, 2002) și Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, Facultatea de Comandă și Stat Major, domeniul științe militare, programul de studii universitare de master, specializarea conducere interarme forțe terestre (București, 2016).

Lt. col. Emanuel Ciobanu a absolvit mai multe cursuri, inclusiv COMMANDO RANGERS (SUA, 2006) și cursul NATO de combatere a dispozitivelor explozive improvizate (Germania, 2008). Între 2003 și 2011, lt. col. Emanuel Ciobanu a îndeplinit mai multe funcții în cadrul Batalionului 811 Infanterie ”Dej (comandant pluton infanterie, locțiitor comandant companie infanterie, comandant companie infanterie), iar între 2011 și 2014 a fost ofițer de stat major în S3 – operații și instrucție la Comandamentul Brigăzii 15 Mecanizată ”Podu Înalt”. În perioada 2016-2018 a fost șef birou conducere acțiuni militare și instrucție la Comandamentul Brigăzii 81 Mec. ”General Grigore Bălan”, iar pe 1 mai 2018 a devenit șef al informațiilor la Comandamentul Brigăzii 15 Mecanizată ”Podu Înalt”.

Lt. col. Emanuel Ciobanu a participat la mai multe misiuni internaționale (ianuarie – iulie 2009, mai – decembrie 2010, iulie 2013 – februarie 2014, ianuarie 2017 – februarie 2018, toate în Afganistan) și de-a lungul timpului a primit mai multe distincții, decorații și titluri, precum Emblema Onoarea Armatei României (2010), Insigna ”Participant la Misiuni în Străinătate” (2011, 2014), Titlul de Veteran (2014), Emblema de Merit ”În Slujba Păcii” clasa a II-a (2014) sau Semnul Onorific ”În Serviciul Patriei” pentru 15 ani de activitate (2017).

Vă reamintim, vinerea trecută, Batalionul 811 Infanterie ”Dej” a aniversat 25 de ani de la înființare. Detalii și imagini foto/video, AICI.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER