Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Batalionul 811 Infanterie „DEJ”, de 25 de ani una dintre unităţile de elită ale Armatei României – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Batalionul 811 Infanterie „DEJ” aniversează 25 de ani de la înființare, prilej cu care, astăzi, la sediul unității militare s-a desfășurat o ceremonie prin care s-a marcat momentul.

Festivitățile au debutat cu primirea raportului col. dr. Petru Pah, șeful de stat major al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” și cu intonarea Imnului Național al României. Apoi, același col. dr. Petru Pah a citit Ordinul Ministrului Apărării Naționale privind aniversarea a 25 de ani de la înființarea batalionului, urmat de mesajul Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, citit de col. Cristian Serescu.

Ceremonia desfășurată la sediul unității a continuat cu oficierea serviciului religios, mesajul loc. col. Adrian Burlacu (comandantul Batalionului 811 Infanterie „DEJ”) și cu acordarea mai multor recompense în semn de recunoștință. Au urmat alocuțiunile susținute de Gl. lt. (Rz.) Alexandru Rus (primul comandant al batalionului), primarul Morar Costan, col. dr. Ioan Marian Cristurean (locțiitorul Comandantului Brigăzii 81 Mc. ”General Grigore Bălan”), col. Cristian Serescu (reprezentantul șefului Statului Major al Forțelor Terestre) și col. dr. Petru Pah (șeful de stat major al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”).

În final, s-au conferit decorații mai multor militari din cadrul batalionului (pentru activitatea de 15, 20 și 25 de ani), iar apoi a urmat tradiționala defilare. Ultima parte din program a cuprins realizarea unei fotografii de grup, vizitarea unității și o masă festivă.

La mulți ani, Batalionul 811 Infanterie „DEJ”!

În urmă cu 5 ani, Dej24.ro vă prezenta aniversarea de 20 de ani a batalionului din Dej. Detalii și imagini foto/video din 26 februarie 2015, AICI.

Știai că…?

Batalionul 811 Infanterie „DEJ” a fost înfiinţat la 1 martie 1995 în baza Ordinului General al ministrului apărării naţionale cu nr. OG-2 / 1995, în localitatea Dej.

Prin decretul prezidențial număr 352 din 4 septembrie 1996, unitatea a primit drapelul de luptă în data de 25 octombrie 1996.

În martie 1997 batalionul a fost nominalizat ca şi componentă a Forţei de Reacţie Rapidă și a funcţionat ca o structură similară unităţilor de acest tip din forţele armate ale ţărilor membre NATO.

Este o unitate tactică luptătoare, subordonată Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, capabilă să acţioneze în situaţii de criză şi de război împotriva oricăror ameninţărilor la adresa securităţii şi apărării naţionale.

Obţinând rezultate foarte bune la toate activităţile desfăşurate şi dând dovadă de un înalt profesionalism, Batalionul 811 Infanterie „DEJ” a câştigat încrederea eşaloanelor superioare, astfel încât a fost nominalizat să participe cu efective şi tehnică la peste 30 de exerciţii şi aplicaţii naţionale şi internaţionale precum și la 5 misiuni în teatrele de operații: Kosovo – 2002, Irak – 2003 și 2006, Afganistan – 2010 și 2015.

Experienţa dobândită în cadrul misiunilor din teatrele de operaţii, profesionalismul militarilor şi valorile înrădăcinate de-a lungul celor 25 de ani, a transformat batalionul într-una dintre unităţile de elită ale Armatei României.

În anul 2005, Batalionul 811 Infanterie „DEJ” a fost certificat ca forţă la dispoziţia NATO, fiind prima unitate de acest gen din Armata României.

Ca o recunoaştere a meritelor aduse Armatei României şi ţării, militarii Batalionului 811 Infanterie „DEJ” au fost recompensaţi cu numeroase decoraţii şi distincţii, iar Drapelul de Luptă al unităţii a fost decorat, astfel:

– la data de 12.12.2006, a fost decorat de către preşedintele României cu „Ordinul Naţional Pentru Merit” în grad de cavaler, cu însemne de război;

– la data de 23.04.2007, a primit „Emblema de Onoare a Statului Major al Forţelor Terestre”;

– la data de 22.02.2011, a fost decorat de către preşedintele României cu „Ordinul Naţional Pentru Merit” în grad de ofiţer, cu însemne de război;

– la data de 23.04.2014, a fost decorat de către preşedintele României cu „Emblema de Onoare a S.M.G”; – la data de 18.07.2014, a primit „Emblema de Onoare a Armatei României”.

Social-Cultură

CNAM Dej | Clubul de robotică vrea să facă viziere pentru medici. Liceeni au nevoie de AJUTOR!

Publicat acum

pe

loading...

Clubul de Robotică Team VECTRON RO034 aparținând Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej și-a propus să realizeze viziere pentru medici.

În lupta cu COVID-19, cu ajutorul unei imprimante 3D, liceeni din Dej și-au propus să realizeze viziere pentru medici. Pentru aceasta, ei au nevoie de ajutor.

”Contribuie și tu la achiziționarea materiilor prime necesare și a imprimantei 3D (https://3d4all.ro/produs/imprimanta-3d-creality-ender-5/) de care au nevoie acești copii minunați!

Costul total pentru fabricarea primelor 100 de viziere este 3500 de lei (imprimanta 3D plus materiile prime). Imprimanta poate printa 9 viziere pe zi!

Donaţiile se pot face în contul RO72RNCB0108002702030001 deschis la BCR, FUNDATIA ANDREI MURESANU DEJ, strada 1 Mai nr 10, cont deschis la BCR DEJCOD FISCAL: 9855126”, se arată într-un anunț postat de CNAM Dej.

Continuă să citești

Social-Cultură

Medic militar stabilit în Dej de zeci de ani, în conducerea spitalului din Suceava – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un medic militar stabilit în Dej de zeci de ani va face parte din echipa care va asigura managementul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Este vorba despre lt. col. Chioralia Dinu Ștefan, medicul șef al Brigăzii 81 Mecanizată Bistrița, cel care va fi director medical la spitalul din Suceava.

“Patru militari din Ministerul Apărării Naționale vor asigura managementul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Echipa, care va asigura managementul medical și operațional al unității sanitare, va fi constituită din manager – colonelul medic Daniel Derioiu, director medical – locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, șef al logisticii – maior Lupașcu Bebi, iar ofițer de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci. Le dorim mult succes si îi asigurăm de respectul și prețuirea noastră! Multă sănătate, putere de muncă și tot respectul nostru!”, transmite Ministerul Apărării Naționale (MApN).

foto: arhivă personală | imagine preluată de pe dejulmeu.ro

Continuă să citești

Social-Cultură

Ioan Tecar, despre blocul V03 din Dej: ”Pentru noi și familia noastră nu a fost neapărat să facem un business acolo”

Publicat acum

pe

loading...

Omul de afaceri Ioan Tecar a fost întrebat, în cadrul unei emisiuni radio, despre achiziționarea blocului V03 de pe strada Crângului din Dej.

”Multe persoane din zona primarului știu modul prin care eu am participat la licitație la V03. Nu am avut nevoie de ea, am atâtea pe cap că numai de problema aceasta nu am avut nevoie. La un moment dat m-am gândit că totuși este prea mult să mai stea blocul acela acolo (…) Nici nu m-am gândit să particip la licitație, dar eu am considerat că trebuie făcut ceva acolo. Deja era un focar de infecție în centrul Dejului, când veneam cu o delegație din Italia, din Germania și le arătam orașul, nu știam pe unde să îi duc să nu vadă… și-am zis <<bun, participăm la licitație>> (…) Prioritatea zero pentru noi, și cred că și pentru autoritățile locale, a fost să-l dărâmăm și să igienizăm zona. Cel mai important astăzi asta este. Când am primit autorizația de demolare, a doua zi ne-am și apucat de demolat. Mergând mai departe, sigur că noi ne gândim să facem acolo și magazine, pe zona parterului, la demisol și o anumită zonă să fie parcări; eu cred că trebuie vreo 280-300 de parcări obligatoriu (pe lângă cele 80 care trebuie cedate gratuit Primăriei). Suntem în studiu, ne-am gândit să facem la nivelul parterului magazine și sus să fie un bloc cu apartamente. Avem deja făcută o machetă, dar dacă cineva are idei mai bune, are alte variante, noi cu mult drag le stăm la dispoziție. Pentru noi și familia noastră nu a fost neapărat să facem un business acolo”, a declarat Ioan Tecar, în cadrul emisiunii ”Cu cărțile pe față” de la Radio Fir.

Vă reamintim, blocul V03 s-a făcut una cu pământul, la jumătatea lunii martie. Detalii și imagini, AICI.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare