Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Baza Aeriană din Câmpia Turzii, escadrilă modernizată cu F-16

Publicat acum

pe

Patru avioane F-16, din cele șase achiziționate de MApN, au ajuns ieri la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Cele şase avioane F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România au fost preluate oficial din Portugalia de către Forţele Aeriene Române, potrivit Mediafax.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, anunţa ieri că primele şase aeronave F-16 Fighting Falcon vor fi preluate astăzi din Portugalia, etichetând ziua drept una „istorică”.

Primele şase aeronave F 16 Fighting Falcon care poartă pe fuselaj însemnul tricolor al Forţelor Aeriene Române vor fi preluate oficial din Portugalia mâine, 28 septembrie. Deşi ezit să folosesc cuvinte mari, atunci când vorbesc despre achiziţii, fie ele şi majore, trebuie să spun că mâine va fi o zi cu adevărat istorică pentru România şi armata sa”, a scris ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, pe pagina sa de Facebook.

Primii militari ai Forţelor Aeriene Române, respectiv 23 de ofiţeri şi maiştri militari din Forţele Aeriene, au plecat în Portugalia în luna septembrie 2014, pentru un curs de pregătire pentru trecerea pe aeronave F-16.

Aeronavele, care sunt modernizate la standardul F-16 MLU M5.2, vor fi operaţionale din 2017, iar pregătirea piloţilor a fost făcută în două etape.

Avioanele F-16 achiziţionate din Portugalia vor avea resurse de zbor în medie de peste 4.500 de ore de zbor fiecare, iar perioada de exploatare va fi de minimum 20 de ani, în condiţiile unui nivel de instruire de minimum 200 de ore de zbor pe avion.

Dintre cele șase avioane F-16 achiziționate de Ministerul Apărării Naționale, patru au ajuns la Câmpia Turzii.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER